Е-декларування може збільшити недовіру виборців до політиків

Е-декларування може збільшити недовіру виборців до політиків
Наочна демонстрація навіть офіційних доходів, витрат та майна може збільшити недовіру виборців до політиків та влади загалом.

Про це йдеться у статті "Деклараційний шок: що змінило оприлюднення статків волинських можновладців" на ВолиньPost.

"Якою може бути реакція пересічного волинянина, який отримує мінімальну чи середню заробітну плату? Звичайно, негативна. Більше того, усі ці процеси викликають ще більшу недовіру громадян до парламентарів, рівень якої і без того дуже низький", - розповідає координатор громадянської мережі "Опора" на Волині Катерина Шарпата.

Натомість голова "Асоціації молодих політологів і політиків" Олександр Новосад вважає, що електронне декларування – другий виклик для суспільного аналізу впродовж останнього часу.

"Досить гостре обурення викликало підняття зарплат депутатам, оскільки це питання завжди знаходилося на вістрі уваги пересічних українців. В принципі, зараз нічого страшного не сталося. Адже просто деталізувалося те, про що раніше і так здогадувалися, бо чимало наших можновладців мають в наявності великі матеріальні статки. До того ж, великий обсяг інформації ще треба певний час "переварити". Також впливатиме і те, на яких акцентах декларацій розставлятимуть ключову увагу місцеві ЗМІ", - пояснює він.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Купа можновладців, що, незважаючи на заборони, володіють БІЗНЕСОМ, отримують подарунки на сотні тисяч, та що там, для чого далеко йти, Гунчик, який у "паперовій" декларації за 2015 рік "забув" про ДВА ДЖИПА, а у е-декларації - "згадав", має право і далі обіймати свою посаду? Чи ця вся "боротьба з корупцією" - це окозамилювання для ЄС і МВФ??? ГПУ - ФАС! Яник і його підручні - діти малі порівняно з цими!
Відповісти
Тут не те що збільшить недовіру, тут виносити вже треба з кабінетів і у смітник тих політиків!!!
Відповісти
Anonymous
Да там всі у МВФ та ЄС у шоці від побаченого у деклараціях!!!
Відповісти
А продажні виборці не корупціонери? Правда маленькі. 200-500 гривень за голос брали, за шахраїв і злодіїв голосували, ось вам і результати. Так що немає нічого дивного.
Відповісти
Щось мені здається, що після оприлюднення такої наглості обкрадання народу та "подарунків" - по простому хабарів, появляться "Робін Гуди", які почнуть вертати вкрадене, а це страшніше за прокурорів (в більшості теж хабарників) та Антикорупційного бюро.
Втікайте самі, ой втікайте!
Відповісти
Гройсман:я зарплату хочу підняти до прожиткового мінімуму!
Порошенко: а якій у нас прожитковий мінімум?
Гройсман: я не знаю ,а Ви знаете?
Порошенко: я теж не знаю але піднімай вже,Бог з ними,з тими людьми!
Відповісти
Останні новини
Е-декларування може збільшити недовіру виборців до політиків
01 листопад, 2016, 18:04