«Чиновники забули про Майдан», - у Луцьку сварились через муніципалів

«Чиновники забули про Майдан», - у Луцьку сварились через муніципалів
У Луцьку приватні підприємці, які були свідками роботи працівників муніципальної поліції на ринку «Пасаж», заявляють про незаконність дій мунципалів. Про «нелюдськість» працівників департаменту заявляють і пересічні лучани, тож вони просять мера перевірити роботу департаменту.

Про це йшлося 1 листопада під час засідання Громадської ради при Луцькому міському голові.

Одним із питань порядку засідання Громради був розгляд дій муніципалів на ринку «Пасаж» 25 жовтня. Мовляв, до голови надійшли звернення із скаргами на неправомірні дії працівників муніципальної поліції.

Мешканка вулиці Дубнівської 81а, у до якої муніципали приходили зносити сарай, назвала їх «смершем». Мовляв, у їх будинку кілька людей має сараї де тримають дрова та торф.

«Я свій сарай купила у 1964 році від державного підприємства», - зазначила лучанка. Тож зараз жінка не розуміє, чому мають зносити її сарай. За її словами, заходи муніципалів вразили, бо їй нічого не пояснили – ні підстав, ні документів.

Виконавчий голова асоціації «Бізнес Волині» Ігор Дильов розповів, що до нього зверталися ряд підприємців, які жалілися на надто жорсткі дії муніципалів.

«Їх стало багато і всюди, і це викликає занепокоєння», - зазначив Дильов. Події на «Пасажі» назвав трилером – мовляв ледь не 15 працівників «клали жіночку» лицем до асфальту та конфісковували кілька мішків капусти. За словами Дильова, таким чином муніципали, найпевніше, демонстрували, «які вони перці».

Підприємець Алла Ласковська, яка продає на ринку сільськогосподарську продукцію, розповіла, що її капусту конфіскували незаконно.

Мовляв, автомобіль був розміщений на парковці із нього вантажили продукцію, аби нести на ринок. Проте патрульні і муніципали «без попередження» почали забирати її продукцію. Дітей підприємиці, які були з нею, нібито відштовхнули.

«А мене заламали», - додала жінка. Далі, за її словами, на захист прийшли люди із ринку. Проте очільниця муніципалів товару не віддала і сказала, що відвезе його у зоопарк. Проте жінка стверджує, що на парковці торгівлі не вела, тож конфіскували товар невідомо на яких підставах.

Дісталося на горіхи і патрульним поліцейським, яких називали «поліцаями» та навіть «трутнями». На засідання Громради представники муніципалів не прийшли. Проте роз'яснити ситуацію намагався перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Він зазначив, що часто люди, які торгують без дозволів, не платять податків, але апелюють до незаконності муніципалів. Натомість працівники департаменту здійснюють контроль і нагляд за благоустроєм міста.

«Якщо будуть незаконні дії, то ми будемо реагувати, але не на голослівні заяви», - зазначив Яковлев. Він порадив писати запити із витребуванням відео з камер патрульних, які прибували із муніципалами. Яковлев наголосив, що муніципальна поліція – виконавчий орган, і діє виключно у рамках законодавства. Він нагадав і про інші проблеми, як от відсутність цінників.

Натомість Яковлев отримав шквал критики: мовляв, цінники не найбільша проблема, а підприємці налякані. Критикували муніципальну поліцію і за нетактовну поведінку працівників - мовляв є свідки того, що Юлія Сиротинська погрожувала вагітній підприємиці, що та «народить просто тут». Мовляв, тут йдеться не про законність поведінки, а скоріше про етичний бік.

«Чиновник має коротку пам'ять і забув про Майдан, треба йому нагадати», - вигукували присутні на засіданні. «Базарники» пропонували навіть одноденний страйк, аби всіх покупців направляти блокувати міську раду. Були пропозиції створення комісії, яка контролюватиме їх роботу.

Запальні обговорення тривали понад півтори години. Зрештою, вирішили підтримати звернення до мера з проханням перевірити роботу департаменту муніципальної поліції та, зокрема, начальниці департаменту. Мовляв, департамент діє «методом замовних репресій», тож Сиротинську також просять притягнути до відповідальності за перевищення службових повноважень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк чистять щоб на місці знесених кіосків побудували щось нове.
Відповісти
Правильно зробили, що розігнали "Базарників" з парковки. Пройти тепер можна і не тхне зіпсованим товаром який вони за машини скидали. Давно пора було їх гнати
Відповісти
Молодці муніципали! Підтримую їхню роботу!
Відповісти
Читаю і просто гидко робиться. Абсурд якийсь!
Або журналіст не був присутній, коли заламували "бідну жінку", або це свідоме перекручування фактів...
Я особисто була свідком тих подій, бо часто повертаюсь додому через ринок і знаєте, я просто дивуюсь витримці хлопців і дівчат, що мали справу з тією неадекватною!Не часто побачиш таких зухвалих та агресивних "жінок".І да, так як я тією стоянкою ходжу ледь не щодня, то можу запевнити, що вона торгує саме на стоянці! Як вже дістав той срач і запахи.
Відповісти
А я дуже навіть ЗА муніципалів, бо добре діло роблять. Має хтось порядок навести.
Зміни завжди тяжко сприймаються. Люди звикли жити аби як, тільки за кордон всі хочуть, бо там краще.
Відповісти
Користувачам, які пишуть що Волиньпост необєктивно писав про цей захід. Репортер лише описала те, що там відбувалося. Тому вам:

1. Треба було всім прийти і захищати свій департамент, а не віддати цю справу Яковлеву.

2. Якщо вам не потрібно щоб ми про вас (муніципалів) писали, то ок. Писати більше не будемо.

3. І ще трохи посилань вам:

http://www.volynpost.com/news/77401-misiia-nezdijsnenna-chy-navedut-municypaly-poriadok-u-lucku

http://www.volynpost.com/news/77388-nachalnyk-municypaliv-lucka-my-stezhymo-za-dotrymanniam-pravyl-blagoustroyu

http://www.volynpost.com/news/75459-roboche-misce-luckyh-municypaliv

http://www.volynpost.com/news/77388-nachalnyk-municypaliv-lucka-my-stezhymo-za-dotrymanniam-pravyl-blagoustroyu

4. І щиро вам співчуваю, бо ще ніхто не переборов базарників. Навіть меру цього не вдалося зробити. Це страшна сила
Відповісти
сиротинська дограється. то їй не на машину со*ати
Відповісти
Останні новини
«Чиновники забули про Майдан», - у Луцьку сварились через муніципалів
01 листопад, 2016, 18:37