Волинянин просить Порошенка «потрусити» чиновників для АТО

Волинянин просить Порошенка «потрусити» чиновників для АТО
Волинянин Володимир Пархонюк пропонує запровадити так звану «одноразову легалізацію» задекларованих статків можновладців.

Про це йдеться в петиції на сайті президента.

Волинянин запропонував доповнити Податковий кодекс, запровадивши запровадивши одноразовий військовий збір для АТО зі статків задекларованих особами, уповноваженими на виконання державних та інших, прирівняних до них функцій згідно поданих електронних декларацій.

«За останні кілька днів українці були шоковані інформацією, яка з’явилася після подачі електронних декларацій про майно, грошові кошти, ювелірні вироби, інші майнові права наших управителів. І це не дивно, адже деякі цифри по готівці, кількості квартир в Києві, наявності земельних ділянок – просто неможливо було навіть уявити», - зазначає Пархонюк.

«В країні війна, на війну потрібні кошти, великі кошти! Вважаю справедливим запровадити так би мовити «одноразову легалізацію» задекларованих статків. Це все можна зробити, використавши, наприклад, шкалу оподаткування доходів фізичних осіб, тільки збільшивши при цьому на 2-3 пункти розмір нарахувань (поправка на сумнівне походження грошей) за вирахуванням фактично сплаченої суми податків. Або ж застосувати інший концептуальний підхід – встановити відсоток (на рівні 3 - 5 %) від загальної суми наявного майна, що перевищує встановлений тим же законом мінімум, який не підлягає оподаткуванню», - йдеться у петиції.

Наразі петицію підтримали 32 особи. Якщо її протягом трьох місяців підпишуть понад 25 тисяч чоловік, петиція буде обов’язковою для розгляду президентом Петром Порошенком.

За даними сайту Волинської облради, Пархонюк був директором ТОВ «Каскад».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин просить Порошенка «потрусити» чиновників для АТО
02 листопад, 2016, 13:37