Стало відомо скільки отримуть українські зірки з місцевих бюджетів

Стало відомо скільки отримуть українські зірки з місцевих бюджетів
У «Прозорро» з’явились перші дані про концерти зірок, оплачені коштами місцевих бюджетів та «Укрзалізниці».

Найбільшу суму з представників музичної індустрії у розмірі 640 тис грн отримає український композитор Володимир Бистряков, - пишуть Наші гроші.

Філія «Центр сервісного забезпечення» ПАТ «Українська залізниця» на таку суму замовила у нього організацію святкування Дня залізничника 3 листопада у Києві.

Бистряков буде ведучим концерту, під час якого заплановані виступи Антоніни Матвієнко, Віктора Павліка, Гаріка Кричевський, Петра Чорного, інших співаків та гуртів. Суми гонорарів артистів не вказані.

Найбільший же гонорар в одні руки отримала Тіна Кароль, також оформлена як ФОП. Департамент гуманітарної політики міськради Дніпра заплатив їй 551 тис грн. за виступ під час святкування Дня міста у вересні.

Це значно більше, ніж виділили з бюджету Наталії Могилевській. Департамент з гуманітарних питань Кам’янської міськради (колишній Дніпродзержинськ) перерахував ФОП Наталія Могилевська 98,4 тис грн. за її 45-хвилинний концерт, який теж відбувся в День міста.

Найбільшу загальну суму за організацію концертів заплатили установи Маріупольської міськради, які уклали низку угод з ТОВ «ВМФ Івент Груп» на 1,06 млн грн. Зокрема, виступ Гайтани обійшовся у 199,9 тис грн., гурту «Скай» – 192 тис грн., а два концерти гурту «неАнгели» – по 160 тис грн. кожен.

Відмітимо, що кожна з угод на виступ окремого артиста не перевищувала 200 тис грн. Це дозволило не проводити відкриті торги, обмежившись укладанням прямих угод з київською фірмою, записаною на донеччанок Поліну Дороніну і Наталію Уткіну. Директором «ВМФ Івент Груп» є Дмитро Гаврилов.

В документації, розміщеній в «Прозорро», не вказано, які саме артисти повинні виступити. Втім відомо, що у Кременчуку на День міста дали концерти три зірки: Оля Полякова, ТНМК та Alekseev.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Стало відомо скільки отримуть українські зірки з місцевих бюджетів
02 листопад, 2016, 15:16