Цього року на Волині зареєстрували 15 злочинів проти журналістів

Цього року на Волині зареєстрували 15 злочинів проти журналістів
На Волині в 2016 році було зареєстровано 15 заяв про злочини, постраждалими в яких є журналісти.

Чотири злочини стосувалися, власне, ст. 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналістів), а також інші факти, пов’язані з крадіжками та іншими незаконними діяннями, - повідомляє Громадське радіо.

Журналісти стверджують, що такі кримінальні справи не розслідуються поліцією, а в правоохоронних органах запевняють, що вони діють згідно чинного законодавства.

Заступник начальника слідчого управління ГУНП Волині Максим Новицький пояснює, що одну із резонансних справ, пов’язану з недопуском журналістки Василини Боруцької на сесію Волиньради, в поліції закрили через малозначимість.

За словами майора поліції Новицького, згідно внесених змін в Кримінальний кодекс України, відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів прирівнюється до відповідальності за перешкоджання роботі поліцейського. Однак в даному випадку, мовляв, слідчий приймає рішення і на основі внутрішнього переконання, враховуючи всі обставини справи.

Сама ж журналістка Василина Боруцька каже, що поки не знає, чи буде оскаржувати таке рішення в поліції через суд.

Крім цього інциденту, в серпні трапився ще один, де заяву про злочин навіть не внесли в ЄРДР, а зареєстрували як звернення згідно ЗУ «Про звернення громадян».

А саме йдеться про засідання постійної поліцейської комісії, де заборонили журналістам здійснювати відеозйомку, а також бути присутніми під час засідання комісії.

Заяву про злочин стосовно даного інциденту журналістки «Громадського радіо» Аріни Крапки з прокуратури Волинської області перенаправили в Луцький відділ поліції. І звідти прийшла відповідь, у якій йшлося про те, що її зареєстрували як звернення і це теж не компетенція луцьких правоохоронців. За цим фактом журналістка написала скаргу щодо бездіяльності поліцейських.

В прес-службі Волинської прокуратури повідомили, що у них було всього три кримінальних провадження, які стосувалися перешкоджання роботі журналістів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а журналісти (малоосвічені і наглі особи) - індійські корови!
Відповісти
Останні новини
Цього року на Волині зареєстрували 15 злочинів проти журналістів
02 листопад, 2016, 23:21