Власники біометричних паспортів зможуть їздити в Європу без віз

Власники біометричних паспортів зможуть їздити в Європу без віз
Після виконання Україною плану дій щодо спрощення візового режиму з ЄС перетинати кордон без віз зможуть лише ті українці, які отримали біометричний паспорт.

Про це 4 жовтня повідомила ТСН.

Спрощення візового режиму не пошириться на власників звичайних паспортів. Про це заявив глава Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

«Отримання біометричного паспорта не є обов'язком громадянина, він може залишити старий паспорт. Але виїзд за старим паспортом залишить процедуру отримання віз. Тобто, безвізовий режим в будь-якому випадку буде поширений виключно на власників біометричних паспортів», — зазначив Волошин.

Відповідно до закону замість нинішніх внутрішніх паспортів буде картка, що містить безконтактний електронний носій. Оформлення та видача паспорта громадянина України здійснюються розпорядником Єдиного державного демографічного реєстру через 30 днів після подачі заяви, або через 10 днів у разі необхідності термінового оформлення. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон буде у формі книжечки, правий форзац якої також міститиме безконтактний електронний носій.

Нагадаємо, 2 жовтня Рада ухвалила у другому читанні законопроект про введення біометричних паспортів. Згідно з документом, оформлення паспорта здійснюється всім громадянам України, починаючи з народження і незалежно від віку оновлюється кожні десять років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка ціна отримання біометричного паспорта?
Відповісти
Официально 140 грн. Плюс накинут поборов гривен на 300-400.
Відповісти
Останні новини
Власники біометричних паспортів зможуть їздити в Європу без віз
04 жовтень, 2012, 14:50