У Луцьку назвали місця, де потенційно можуть нападати на людей

У Луцьку назвали місця, де потенційно можуть нападати на людей
Непримітні провулки, темні алеї парків та вузенькі вулички – місця можливого нападу на перехожих. Окрім того потрощений тротуар, відсутність вказівників та пандусів, а також не відповідність висоти бордюрів – проблема міста, які потрібно комплексно вирішувати найближчим часом.

Таку інформацію озвучили 3 листопада під час круглого столу «Безпечно для жінки – безпечно для всіх».

Впродовж вересня-жовтня активістки «Жіночого клубу» проводили моніторинг центральної частини міста та звертали увагу на видимість території, освітлення, експлуатацію території, вказівники та доступність.

Зокрема, у Центральному парку ім. Лесі Українки освітлюється лише центральна алея. Проте, решта доріжок та навіть сам вхід до парку – без ліхтарів.

Окремої уваги заслуговує й міська Ротонда, яка відкрита та занедбана. На алеї, яка веде до Луцького зоопарку немає вказівників, а сама доріжка перетворилася на місце стихійного паркування. Разом з тим, учасниці моніторингу наголосили на тому, що в парку немає вказівок про те, що поблизу замок Любарта.

Щодо вулиці Лесі Українки, то ситуація з освітленням тут набагато краща, проте дуже небезпечними є вузькі темні провулки. Окрім того, на одному з будинків на цій вулиці помічено аварійний балкон, який будь-якої миті може впасти.

На проспекті Волі жінки просять подбати про освітлення скверів біля СНУ та напроти гімназії № 4.

Водночас учасники проекту наголошували на доступності людей з особливими потребами до соціально важливих закладів – банків, аптек, магазинів. Відсутність пандусів, або ж встановлення їх з порушенням державних будівельних норм.

Єдина парковка для людей з інвалідністю, яка є в центральній частині міста, розташована поблизу міського управління соцполітики.

Зрештою, заступник міського голови Юрій Моклиця, який також був присутнім на круглому столі наголосив, що всі ці зауваження є дуже доречними і деякі з вищеназваних проблем вирішаться найближчим часом.

Зокрема, буде реконструкція центрального парку, заборона в’їзду на його територію великоваговим автомобілям. Окрім того, йдуть переговори з патрульною поліцією щодо організації велосипедних та піших патрулів на пішохідних вулицях та алеях міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наразі не на часі...
Відповісти
Ще на Грибоєдова, 2 можуть напасти і Винничека, 13 бували випадки
Відповісти
нема чо шастати ночами в парку... і все буде норм...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку назвали місця, де потенційно можуть нападати на людей
03 листопад, 2016, 17:35