На Волині головний лікар відзвітував за лікарняну касу

На Волині головний лікар відзвітував за лікарняну касу
Лікарня знаходиться в таких умовах, коли зобов’язує пацієнтів “добровільно-примусово” сплачувати благодійні внески.

Про це під час прес-конференції 3 листопада заявив головний лікар Володимир-Волинського ТМО Олександр Клачук, - повідомляє видання БУГ.

Депутат міськради Олег Тимосевич запропонував, щоб не виникало непорозумінь з лікарями та пацієнтами звертатись у більш м’якій формі накштал “А Ви маєте можливість заплатити благодійний внесок?”.

Місцевих журналістів цікавило питання “який розмір благодійного внеску?”, на що головний лікар відповів: “Ми не маємо чітко встановленого розміру, хто скільки може”. Також пан Клачук наголосив, що питання благодійних внесків можна було б вирішити, якби лікарня отримувала додаткове фінансування в розмірі одного мільйона гривень (500 тисяч на медикаменти та 500 тисяч – господарчі витрати).



“Медицина зараз не недофінансовуєть. Ми порахували, якщо працювати лише на кошти, які нам дає держава, то ми може робити лише аналіз крові, сечі і ЕКГ. Нам не вистачає реактивів і до цього ж всього не всі реактиви ми можемо придбати за кошти субвенції. Ми не маємо іншого виходу, як працювати із лікарняною касою. У нас є правило, що не платять діти та учасники АТО. Хоча коли приходять люди і говорять, що не мають коштів, то ми також не заставляємо. Але зрозумійте нас, лікарі працюють на “голих ставках” і коли до мене приходять та говорять, що закінчилось щось там, то у мене є два варіанти, або зупинити роботу, або працювати з лікарняною касою”, – зазначив Олександр Клачук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На рахунок того, що не встановлюються розмір благодійного внеску - це не правда. Завжди є стала сума!!! І ще, навіть загальний аналіз крові, сечі і ЕКГ - є платним!!! Для чого брехати???
Відповісти
Останні новини
На Волині головний лікар відзвітував за лікарняну касу
04 листопад, 2016, 08:15