У Ковелі розслідують розбійний напад на житло

У Ковелі розслідують розбійний напад на житло
У Ковелі двоє чоловіків у темному одязі та балаклавах проникли через незамкнені двері до будинку в провулку Патріарха Мстислава і вчинили напад на господиню.

Погрожуючи жінці насильством та пістолетом, вони вкрали 500 доларів США та золоті браслет, сережки, ланцюжок та хрестик, чим завдали їй майнову шкоду на загальну суму 46 058,90 гривень, ‒ пише Kowel.com.ua.

Ковельським відділом Національної поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, що карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна).

Наступного дня під час проведення оперативно-розшукових заходів із встановлення бандитів співробітник сектору кримінальної поліції на вулиці Варшавській у Ковелі зупинив автомобіль Ford Transit, який виконував буксирування автомобіля Mazda з реєстраційним номером польського міста Люблін, власником якого є поляк.

При огляді в Ford виявлено та вилучено дві балаклави, чотири рації марки «Baofeng UV-5R», три навушники, ніж та чохол для нього, робочі рукавиці, два мобільні телефони з картками різних операторів мобільного зв’язку, костюм з камуфльованої тканини та чотири велосипеди.

Допитаний водій Ford Transit вказав, що водія іншої автівки знає з дитинства та за проханням останнього погодився відбуксирувати його автомобіль. Про вчинений напад на приватне помешкання в провулку Патріарха Мстислава він, начебто, нічого не знає та причетності до злочину немає. Наявність балаклав та рацій у машині, якою він користується, пояснив тим, що займається мисливством та при цьому використовує їх. Щодо велосипедів пояснив, що їх йому привіз із Польщі знайомий для продажу.

Того ж дня постраждала чітко вказала, що впізнає у водієві автомобіля Mazda одного з нападників – знайомого її чоловіка, але той свою причетність до злочину заперечив.

Господиня помешкання повідомила, що двоє бандитів були у балаклавах та спілкувались через навушник з третьою особою. Крім цього, після нападу вона бачила, як злочинці, вийшовши з подвір’я її будинку, направились до автомобіля, на якому поїхали у невідомому напрямку.

За даними слідства, існує підозра про те, що у вчиненні розбійного нападу брало участь щонайменше троє осіб, одна з яких керувала автомобілем, а чотири велосипеди цілком ймовірно можуть бути предметами інших злочинів.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду накладено арешт на затримане майно, в тому числі на Ford Transit.

Суд також застосував щодо водія автівки Mazda запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Підозрюваний є уродженцем Ковеля, одружений, має на утриманні малолітню дитину, офіційно непрацюючий, раніше двічі судимий: у січні 2006 року за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, що завдала значної шкоди постраждалому, до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки; у січні 2007 року за хуліганство, шахрайство, порушення недоторканості житла, крадіжку до 5 років 10 місяців позбавлення волі. Звільнений у червні 2012 року по відбуттю строку покарання.

Розслідування за фактом розбійного нападу триває.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воно знає як ті гроші заробляються, якою нелегкою працею, що полізно в чужу хату грабувати невинних людей. Таких покидьків треба садити довічно, без права дострокового звільнення.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі розслідують розбійний напад на житло
04 листопад, 2016, 09:28