Треба відверто сказати волинянам, що буде з шахтою № 10, - Гузь

Треба відверто сказати волинянам, що буде з шахтою № 10, - Гузь
Народний депутат Ігор Гузь звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням дати чітке бачення та поінформувати людей, що чекає на вугільну галузь.

Це відбулося під час засідання парламенту, - повідомляє прес-служба депутата.

«Я прошу відверто сказати мені, жителям Волині та шахтарям з Нововолинська, що насправді з шахтою № 10? Якщо уряд хоче її закривати, їдьте до мене в Нововолинськ, збираємо «віче» з 4,5 тисячі шахтарів і кажемо людям разом, що закриваємо її. А якщо будуємо, то кажемо, які кошти будуть на це передбачені! Міністр закриває єдину шахту в Україні, яка будується. Передбачено лише 20 мільйонів! Пан Насалик не має бачення, як врятувати цю шахту», - апелював він.

Нардеп підкреслив, що торік на продовження будівництва шахти № 10 спрямували 148 мільйонів гривень, а цього року – лише 20 мільйонів.

У відповідь міністр енергетики Ігор Насалик сказав: «Я більш ніж переконаний, що новий кошторис на шахту № 10 дасть можливість за 250-300 мільйонів повністю запустити її. Потрібно виступити з пропозицією і закласти 200-250 мільйонів гривень, але передивитися бюджет 2016 року».

Прем'єр-міністр зазначив, що «у проекті бюджету-2017 закладаємо 1 мільярд і 800 мільйонів на реструктуризацію шахт, також - на підтримку виплати зарплати. У нас є 1 млрд 800 млн грн. Давайте разом із депутатами, які представляють шахтарські регіони, розподілимо ці кошти так, щоб ми змогли профінансувати не «проїдання», а модернізацію самої вугільної системи».

Володимир Гройсман також запевнив, що Ігоря Гузя запросять до обговорення розподілу коштів, які передбачені на розвиток вугільної галузі у 2017-му, де і вирішуватимуть питання фінансування нововолинських шахт.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Треба відверто сказати волинянам, що буде з шахтою № 10, - Гузь
04 листопад, 2016, 12:59