Це перехрестя треба освятити: що пишуть про аварію, під час якої в Луцьку збили хлопчика

Це перехрестя треба освятити: що пишуть про аварію, під час якої в Луцьку збили хлопчика
У волинському сегменті Facebook активно обговорюють дорожньо-транспортну пригоду в Луцьку, під час якої збили хлопчика.

Нагадаємо, що 3 листопада на вулиці Огієнка автомобіль на пішохідному переході збив хлопчика 8 років. Згодом виклали відео інциденту. Дискусії в соціальних мережах точаться і до нині.

Учасники перепалок розділилися на три "табори". Перший критикує водіїв, які не пригальмовують біля переходів, другий - вступається за водіїв та пояснює, що в інциденті винен не тільки водій, третій - намагається замирити сторони та говорить про висновки, які потрібно зробити і водіям, і пішоходам.

Для прикладу публікуємо деякі коментарі:

У мене на очах збили цього хлопчика. Я маю надію, що з дитиною все гаразд. У дитини була істерика він намагався кудись бігти, але перехожий його тримав до приїзду швидкої. До речі, швидка приїхала швидко, десь хвилин за п'ять. Дивіться уважно відео, дитина чекала на зебрі поки її хтось пропустить, але ніхто не зупинився і він стомився чекати і побіг......... Водій 100% винуватий.

Цей водій поставив крапку, винні всі водії, які там і на наступному перехресті практичної ніколи не зупиняються пішоходам. Зупиняється тільки поліція, а 90% інших ігнорують розмітку і знаки. В даній ситуації саме такий водій їхав, якому навіть в голову не могло прийти, що на переході може бути людина.

На тому переході рідко зупиняються авто, щоб пропустити пішоходів. Щодня його переходжу. Почувши, що сталося, мій 8-річний син запитав: " Мамо, це там, де ти завжди кажеш, щоб я тримався міцніше за твою руку?"

Я нікого не хочу винити чи оправдувати, але питання:

—Якщо ви бачили, що дитина стоїть на переході, то чому не допомогли їй перейти? Винуваті очевидці також. Водій не зобов'язаний зупинятись на кожному переході. Те, що в нас люди ходять як телята по пішохідних переходах, то це факт. Просто інколи нерви беруть. Шкода хлопчика, одужання йому. І потрібно навчити, як вчили нас. Не перебігати пішохідний перехід, дійти до середини і впевнитись, що машини зупинились.

Справа ще й у тому, що багато пішоходів упевнені - якщо вже вони на переході, жодна машина їх не зачепить. Теоретично, звісно, так має бути. Але ми ж розуміємо, що за кермом може бути будь-хто. І навіть на переході треба бути максимально уважним, бо людині легше зупинитись, ніж машині. Перебігати дорогу категорично не можна, хай навіть на переході. Тому не дуже зрозуміло, чому саме в цьому випадку всю вину покладають виключно на водія. Хоча і хлопчик теж повівся необачно. Хай все з ним буде добре, це головне.

Я... скоро там буду ходити з кірпічом, бо ті водятли вже харять...мало того шо постійно по огієнка гасають і не пропускають піших, то ше і на пішоходному пре на обгон...я сам водій і живу там, але те як їздять по огієнка це прост...там на перехресті 8 березня і на Грибоєдова вже давно треба зробити лежачі поліцаї...а ще забрати ті грьобані мусорніки з перехрестя гГрибоєдова, бо тупо перекривають видимість...

Це перехрестя давно пора освятити. Жах! Щодня переходжу там дорогу, рідко хто зупиниться (((

Зустрічна машина закрила водію хлопчика і відповідно хлопчик "вискочив нізвідки". Але перед переходами гальмування не завадить нашим автомобілістам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це просто ліміт швидкості в місті встановити в 40 км/год. І нещадно карати тих хто його порушив! А також збільшити штраф за непропуск пішоходів на пішохоному переході. А освячуй-не освячуй результату не буде.
Відповісти
а в порушенні правил водіями, найпростіший метод це лежачий поліцейський
Відповісти
Судячи з відео там винна дитина - адже не можна бігати по переходах як і їздити по зебрі роверами!!! Якби малий дивився на право то міг би пропустити ту машину, а можливо водій пригальмував би і пропустив його. В інтернеті навіть демотиватор гуляє, шо сраку зупинити легше, ніж авто...
Відповісти
Виключте нах свій модератор
Відповісти
по клима савури та огієнка після ремонту дороги машини просто літають. практично ніхто не зупиняється на переходах, живу по клима савури, кожного дня це спостерігаю. і я впевнена, що швидкість перевищують. хочеться ту дорогу знову розбити, бо в нас люди - одне бидло і правил не дотримуються!
Відповісти
воно й видно що такий жлоб як ти лише на проїздний в тролейбус заробив
Відповісти
а ти по тротуару ходи. а не соваєтесь там під колесами
Відповісти
Винні в першу чергу водії чотирьох машин, які не пропустили дитину. А якби хоч , одна з цих машин зупинилась, цього не було б. І варто всім "винним і не винним" розуміти, що на місці цієї дитини може може бути ваша дитина, онук. А хто їх захистить від нас "дорослих"? А водій-"учасник ДТП" з такою реакцією взагалі морального права їздити на великій швидкості не має.
Відповісти
Винні в першу чергу водії чотирьох машин, які не пропустили дитину. А якби хоч , одна з цих машин зупинилась, цього не було б. І варто всім "винним і не винним" розуміти, що на місці цієї дитини може може бути ваша дитина, онук. А хто їх захистить від нас "дорослих"? А водій-"учасник ДТП" з такою реакцією взагалі морального права їздити на великій швидкості не має. '
Відповісти
"Водій не зобов'язаний зупинятись на кожному переході" дивно таке читати!!!! Не зобов'язаний навть коли на переході пішохід??? тим більше дитина!!!! Яка може розгубитись злякатись! Винний тут тільки водій і нічого його не оправдовує!!!!! І він ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ бути уважним і пригальмувати, колин а переході пішохід!
Відповісти
Останні новини
Це перехрестя треба освятити: що пишуть про аварію, під час якої в Луцьку збили хлопчика
04 листопад, 2016, 14:32