На Волині - 5 нових шкільних автобусів

На Волині - 5 нових шкільних автобусів
На Волині для шкіл передали 5 шкільних автобусів, які закупили у рамках відповідної програми за кошти освітньої субвеції на умовах співфінансування. Загалом же до кінця року на Волині школи отримають 34 транспортні засоби.

Вручення ключів від автобусів відбулося 4 листопада на автоскладальному заводі №1 ПАТ «Богдан Моторс».

Внаслідок перерозподілу Кабміном деяких видатків бюджету, Волинь отримала 27 мільйонів гривень цільової субвенції для придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування. В області організованого підвезення потребує понад 10 тисяч дітей, з яких 66% перевозить відповідний транспорт. До прикладу, до Локачинської гімназії 150 учнів та кілька десятків вчителів довозив лише один шкільний автобус. Тож перші 5 автобусів отримали райони, де найперше впоралися із оптимізацією шкіл.

До слова, цьогоріч протягом червня-вересня реорганізували 64 загальноосвітні школи, створивши натомість 4 реорганізовані, у складі яких 15 філій.

Автобуси, ключі від яких сьогодні вручали, вироблені на заводі, тож директор провів для освітян екскурсію підприємствами.

«Ще раз хочеться сказати, можливо жартома, але який я би був керівник підприємства, якби автобуси на Волинь приїхали з Росії», - зазначив голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик та вручив ключі від транспорту.

Нові шкільні автобуси отримали керівники відділів освіти молоді та спорту Володимир-Волинської, Горохівської,Турійської, Любомльської та Локачинської райдержадміністрацій.

Депутат обласної ради від «Самопомочі» Михайло Імберовський зазначив, що обранці громади теж долучалися до процесу виділення коштів.

За словами депутата, ще до виділення автобусів депутати і адміністрація обговорювали, де найгостріша потреба в отриманні шкільного транспорту.

«Було багато дискусій, але саме завдяки такому рішенню Волинської обласної ради гроші були виділені», - зазначив Імберовський. Тож з обласного бюджету на кошти на співфінансування і це дало змогу зробити замовлення та долучити кошти державного бюджету.

«Україна знаходиться в процесі здійснення реформи по децентралізації, де громади отримують фінанси та владні повноваження. Є розуміння того, що не може бути 10 вчителів та 5 учнів, тому школи оптимізуються. А там треба дітей довозити до опорної школи», - нагадав Імберовський. За його словами, автобуси, які купили на Волині дорожчі за, скажімо, франківські, але вони більшого розміру і відповідно можуть перевозити більшу кількість дітей.

Також додав, що з колегами по раді намагатимуться повпливати на те, аби відремонтували шляхи, якими пересуватимуться автобуси.

Нагадаємо, нещодавно активіст Михайло Шелеп висловив припущення з приводу чесності таких закупівель, оскільки автобуси вирішили придбати в обхід системи Prozorro. А в декларації Володимира Гунчика є акції фірми, яка продала транспорт.






















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині - 5 нових шкільних автобусів
04 листопад, 2016, 17:02