На Волині хочуть кадрову комісію, щоб перевіряти кандидатів у начальники

На Волині хочуть кадрову комісію, щоб перевіряти кандидатів у начальники
Громадська рада при Волинській обласній держадміністрації хоче створити кадрову комісію, аби розглядати «резонансні» кандидатури на високі посади та давати рекомендації щодо призначення цих посадовців.

Про такий намір заявили під час засідання ради 4 листопада.

Зокрема, під час засідання розглядали питання щодо створення ініціативної групи для створення кадрової комісії, аби запобігти випадків, подібних до справи Богдана Лозинського.

Відтак, член Громради Олександр Таран нагадав, що необхідність створення комісії існує у зв’язку із недавнім скандалом навколо особи Лозинського. Мовляв, той претендував на посаду начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Проте згодом виявилося, що його притягали до кримінальної відповідальності за безпосередню участь у організації дачі хабаря у 32 тисячі доларів. Таран зазначив, що факт підтверджений, проте Лозинського звільнили від відповідальності за співпрацю зі слідством.

Проте Таран зазначив, що були й інші зауваги до кандидата: до прикладу, він нібито ставив печатки установи, яка була ліквідована раніше. Проте це не завадило йому подати документи на посаду очільника ветеринарної служби.

Тож, аби в майбутньому запобігти таких ситуацій, вважає автор ідеї, варто створити ініціативну групу при Громраді, яка визначить членів комісії. У майбутньому комісія має розглядати поданих на посади кандидатів та давати рекомендації щодо їх призначення.

Учасники зібрання підтримали пропозицію створення ініціативної групи. До її складу ввійдуть голови кожної із вже існуючих при Громраді комісій, та ще по одному представнику. Загалом до складу комісії має увійти 11 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А комісію хто перевірить???
Відповісти
а головного паспортиста Гунчик погодив? і від люстрації ушов і начальником став
Відповісти
І всетаки, якии чином голова ода погоджує такі кандидатури? Людей з надзвичайним корупційним минулим, без люстраці і т.д. Враження, що голова ода робить усе, аби зменшити довіру до Президента та курсу на реформи!
Відповісти
і хто ж ці люди з надзвичайним корупційним минулим? розкрийте карти, якщо ваше ім'я не пустодзвон
Відповісти
1. Карасюк Сергій Вікторович (звільнений з роботи в органах внутрішніх справ "за скоєння вчинків, що дискредитують звання ряд. та начальницького складу УМВС України"). Після невдалої спроби, а так все файно йшло))), стати начальником ГУ Юстиції Вол. області був призначений БЕЗ конкурсу, БЕЗ люстрації на посаду Директора даржавного архіву Волинської обл. Його декларарація підтверджуе багаторічне корупційне минуле вічного держ. службовця.
Відповісти
А кадрову комісію очолить пан Укроп Укропович.
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть кадрову комісію, щоб перевіряти кандидатів у начальники
04 листопад, 2016, 22:12
Фото осені в Шацьку
04 листопад, 2016, 21:25