Луцький «Світлофор» пропонують перетворити у музей

Луцький «Світлофор» пропонують перетворити у музей
У Луцьку пропонують зробити Музей міста у відреставрованому першому міському вокзалі на вулиці Стрілецькій, в якому певний час діяв ресторан "Світлофор".

Про це у Facebook пише журналістка Наталія Пахайчук.

Вона вважає, що реалізація ідеї матиме потрійний ефект:

1) буде врятована архітектурна пам’ятка;
2) Луцьк отримає перший сучасний музей міста
3) Центр міста буде фактично розширений

"Вулиця Стрілецька, яка поряд з Центром і водночас на окраїні міста, має нерозкритий потенціал. Тут є ряд архітектурних пам’яток і не є надто завантаженою транспортом, що робить вулицю придатною для пішохідних прогулянок. Особливого шарму вулиці додають розлогі каштани, які ростуть з двох сторін вулиці", - додала журналістка.

"Якщо втілити цю ідею в життя, то ми отримаємо в Луцьку третій «центр» міста, особливо зважаючи на очікуване відкриття ТРЦ «Промінь» і здачу в експлуатацію нового ЖК «Яровиця».
І останнє. Сучасне місто, яке претендує на статус «туристичного», просто зобов’язане мати свій музей. Свій – як тематично, так і фінансово. Музеї, що працюють у Луцьку фінансуються або з держбюджету, або функціонують при установах, які їх створили (інформація може бути неточною, спеціально цього питання я не вивчала). Один музей міський бюджет зможе утримувати", - вважає Наталія Пахайчук.

"Також відомо, що Луцьк має багату історію, але ніде тої історії побачити не можна, крім як замку Любарта. Але ж місто існувало і після правління литовських князів, та новіша історія не відображена комплексно у жодному музеї. Пропоную зібрати місцевих фахівців музейної справи і музеєвістів-початківців, яких готує СНУ ім. Лесі Українки (ось і робочі місця!), краєзнавців, дизайнерів та інших спеціалістів, які зможуть розробити концепцію сучасного міського музею, який би охоплював період від перших археологічних знахідок на території Луцька до наших днів".

"І якщо говорити про місце розташування міського музею, то вважаю, що кращого приміщення як перший міський вокзал не знайти, адже сам по собі вокзал уже є символом новітньої історії Луцька. Якщо там розмістити музейну установу, то пам’ятка буде врятована", - висловила думку журналістка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А давайте червону полосу на стелі пр.....м
Відповісти
ідея супер красіва, але скоро вмре, як і народилась. Це не стьоб, це сурова реальність. музей створить не поле перейти..
Відповісти
Все, що можна уявити - реально
Відповісти
як на мене дуже класна ідея. Я повністю підтримую
Відповісти
Музей міста повинен бути в замку а не по смітниках, Сам Замок і є справжній музей міста. Пок що там засів різний зброд який до замку ніякого відношення не мав не має і ніколи не буде мати.
Музей міста в "Світлофорі" це брєд сумашечого, перенесіть туди картинну галерею яка ніякого відношення не має до Замку Любарта.
Відповісти
Свідомий розуміє тверезого...
Перший автовокзал міста підходить для створення галереї ПРЕКРАСНОГО(від скульптури, картини до креативних молодих ідей.) в якій Лучани разом із гостями міста мали можливість духовно збагатитись...
#©Сергій Ярославович Іванчук
Відповісти
Останні новини
Луцький «Світлофор» пропонують перетворити у музей
04 листопад, 2016, 21:49
Фото осені в Шацьку
04 листопад, 2016, 21:25