Луцький завод корпорації «Богдан» припинив виробництво легковиків

Луцький завод корпорації «Богдан» припинив виробництво легковиків
Корпорація «Богдан» у вересні не випустила жодного легкового автомобіля, у той час як у вересні минуло річ з конвеєра зійшли 2,3 тисячі легковиків.

Про це 5 жовтня пише «Дело».

Прес-секретар корпорації Сергій Красуля заявив, що на Луцькому заводі корпорації у вересні був випущений один (!) автобус, тоді як в аналогічному місяці минулого року корпорація випустила 77 автобусів. На потужностях Черкаського заводу у вересні випущено 26 комерційних автомобілів проти 75 в минулому році.

«На жаль, статистика виробництва дуже сумна, у вересні ми не виготовии жодного легкого авто, хоча володіємо потужностями, побудували завод потужністю 150 тисяч легкових автомобілів на рік», - сказав Красуля.

Він також підкреслив, що уряд має розробити ефективні механізми по захисту українського автопрому, оскільки на сьогоднішній день вигідніше імпортувати автотранспорт, ніж виробляти.

Як повідомляв УНІАН, корпорація «Богдан» за 8 місяців 2012 року скоротила випуск легкових авто на 28,7% - до 9661 одиниць. Загальне виробництво автотранспорту за 8 місяців 2012 року скоротили до 10716 одиниць з 13951 одиниці в січні-серпні 2011 року.

Збитки «Автомобільної компанії» Богдан Моторс» (раніше «Луцький автомобільний завод»), що входить до корпорації «Богдан», за підсумками 8 місяців поточного склали 66,4 мільйонів гривень.

Довідка

Корпорація «Богдан» створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. На першому етапі корпорацію контролював Петро Порошенко, але з кінця 2008 року контроль перейшов до рук менеджменту «Богдана» і групи українських банків.

В даний час корпорація має два сучасних заводи: з виробництва легкових автомобілів в Черкасах потужністю 120-150 тисяч автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом), а також автобусів і тролейбусів в Луцьку - потужністю 6 тисяч штук .

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
еслибы был нормальный директор былобы все нормально а то гунчика сняли и поставили джулу верните Моисенинка и завод начнет приносить прибыль
Відповісти