У Луцьку «вдихнули життя» в «Алею троянд»

У Луцьку «вдихнули життя» в «Алею троянд»
В одному з центральних скверів міста висадили 80 плетучих та низькорослих троянд.

Працювали над втіленням ідеї в життя у суботу, 5 листопада, за адресою проспект Волі, 31-33, - пише Район.Луцьк.

Задум реалізували за допомогою проекту, який підтримали аж 2 грантодавця. Організатори вже витратили на троянди та арки, якими квіти будуть плестися, близько 23 тисяч гривень.
Ініціаторами грантового еко-проекту стали проект-менеджер благодійної організації «Радість дитинства» Тома Бащук та заступник голови благодійної організації «Радість дитинства» Лідія Кожевнікова.

«Є 14 арок, біля кожної ми садили по 4 плетучих троянди, щоб їх заповнити. Крім цього, ще є звичайні троянди низькорослі. У нас був бюджет на 80 троянд ми їх тут наразі садимо. Кольори для арок – рожеві, червоні, жовті і їх відтінки. А ті, що низькорослі, там є відтінків дуже багато», - розповідає Тома Бащук.

Висаджувати троянди прийшли організатори, волонтери, активісти. Проект-менеджер благодійної організації «Радість дитинства» розповіла, що на алеї допомагають її батьки, друзі, люди, які просто телефонували та писали, друзі друзів та сусіди.

«Вважаю, що це позитивна ініціатива. Я трошечки побоююсь за долю цих троянд, що з ними буде далі. Але це круто, коли щось роблять. Мені здається, це принаймні можливість зламати стереотип, що молодь нічого не робить і нічого не може змінити», – прокоментувала активістка Молодіжного центру Волині Євгенія Ткаченко.

Під час активної роботи працівники встигали ще й помріяти. Зокрема, обговорювали те, як тут будуть гуляти закохані пари, влаштовувати побачення та святкувати весілля.

Організатори прогнозують, що через 2-3 роки арки повністю будуть заповнені трояндами. Проблемою, яку вбачають у сквері, є відсутність ліхтарів. На думку тих, хто живуть поблизу скверу, це теж потрібно змінити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!!!! Уявляю, як буде гарно, якщо не вирвуть.Дякую за ініціативу!!!!!!!
Відповісти
Донецьк називали містом мільйона троянд.
Відповісти