Волинські шахтарі оголосили голодування

Волинські шахтарі оголосили голодування
На знак протесту проти невиплати заробітної плати гірники шахти №10 «Нововолинська» оголосили голодування.

Таке рішення одностайно ухвалили на зборах трудового колективу підприємства, ‒ повідомляє Незалежна профспілка гірників України.

Щоправда, директор недобудованої копальні Сергій Кожушкін намагався переконати працівників відмовитися від такого кроку. Проте гірники налаштовані рішуче: відтак близько п’ятдесяти осіб із першої зміни уже голодують, до них мають намір приєднатися й колеги з другої зміни.

«Чогось особливого не просимо. Вимагаємо лише погасити наявну заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці. Нам загалом заборгували 7 мільйонів гривень. За бажання такі гроші могли б і знайти. Також ми вимагаємо, щоб у державному бюджеті на наступний рік було передбачено фінансування на добудову копальні. А ще вимагаємо приїзду міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика», ‒ розповів голова первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василь Прадід.

Нагадаємо, що 27 жовтня близько трьох сотень гірників нововолинських шахт 27 жовтня перекривали митний перехід «Ягодин».

«На жаль, очікуваного результату це не дало. Так само, як і поїздки до Києва, де шахтарі пікетували Верховну Раду та Кабінет міністрів. Тому гірники змушені вдаватися до крайніх заходів, зокрема голодування», ‒ зазначив голова НПГУ Михайло Волинець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські шахтарі оголосили голодування
07 листопад, 2016, 11:18