Кожна банда хотіла свій район, - Фелонюк про «тіньовий» бурштин

Кожна банда хотіла свій район, - Фелонюк про «тіньовий» бурштин
УВАГА! ПЕРЕДРУК ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

Проблема із незаконним видобутком бурштину на Волині набрала особливого розмаху наприкінці 2014 року, коли низка організованих злочинних груп прагнули захопити «свій» район для ведення незаконного бізнесу.

Про це в інтерв’ю ВолиньPost розповів начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

За словами правоохоронця, несанкціонований видобуток бурштину з його подальшим контрабандним переміщення за межі України є одним із вагомих чинників, що негативно впливає на стабільність обстановки в області.

«Йдеться не лише про криміногенну складову. Будь-які негаразди, які відбуваються на території Волині, одразу використовуються іноземними спецслужбами, перш за все - Російської Федерації, щоб показати, що у нас нібито безліч внутрішніх проблем. Ми виявляємо організаторів груп із незаконного видобування бурштину, а також тих, хто намагається взагалі «розхитати» ситуацію і показати «негарну картинку», - каже Юрій Фелонюк.

Він підкреслив, що у цій проблемі є і потужний корупційний аспект. «Наприклад, ми викрили командира та співробітника взводу дорожньо-патрульної служби, які «кришували» і організовували незаконне видобування бурштину. У рамках кримінального провадження їм було повідомлено про підозру», - розповів силовик.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю ПОВНІСТЮ


За словами Фелонюка, «бурштинова» проблема набула актуальності для Волині з кінця 2014-го року, коли кожна з організованих злочинних груп намагалася захопити «свій» район для незаконного «бізнесу». Правоохоронні органи, у тому числі і СБУ, виявляли, фіксували та припиняли протиправну діяльність злочинних угруповань. Вилучені десятки мотопомп, сотні кілограмів незаконно видобутого «сонячного каміння».

Лише у 2015 році слідчий відділ УСБУ розслідував 22 кримінальні провадження про такі злочини. Завдяки чіткій взаємодії всіх правоохоронних органів та органів державної влади ситуацію вдалося стабілізувати. Однак остаточне розв’язання проблеми можливе лише через законодавчу площину.

«Управління, реалізуючи аналітичну функцію спецслужби виходить з пропозиціями перед законодавчим органом, місцевими органами влади про необхідність внесення змін у нормативну базу. Ми постійно інформуємо Президента України, Кабінет Міністрів України, Верховну Раду, облдержадміністрацію та раду, пропонуємо конкретні шляхи стабілізації та поліпшення обстановки», - додав глава УСБУ Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А з 22 кримінальних проваджень, хоч одне дійшло до суду???
Відповісти
Суди повертають все майно (помпи, рукави) за певну суму, доки районні суди на баблі сидять ніяка справа через суд не пройде!
Відповісти
Останні новини
Кожна банда хотіла свій район, - Фелонюк про «тіньовий» бурштин
07 листопад, 2016, 12:15