Голодування шахтарів у Нововолинську: чому і на скільки

Голодування шахтарів у Нововолинську: чому і на скільки
7-го листопада працівники “десятки” розпочали голодування – таким чином люди вимагають забезпечення їхнього права на оплату праці.

Наразі загальна заборгованість з виплати зарплат на шахті складає біля 3-х місяців, - пише БУГ.

Напередодні колектив копальні звертався до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з вимогою вирішити проблеми, які виникли на підприємстві.

Люди виявилися заручниками ситуації. Доведені до крайнощів і відчаю, вони готові до рішучих заходів.

Прохідник Олександр Герасимчук на шахті №10 “Нововолинська” працює 10 років, взагалі підземного стажу має 22 роки. Він говорить, що голодувати вугільників змусила невиплата зарплати та недофінансування шахти.

Працівники підтримують життєдіяльність копальні, зараз голодують всього чоловік 50-60. Інші зміни приєднаються до акції протесту пізніше.

На час перебування “БУГу” на вугільному підприємстві жодного представника влади не було. Лідери профспілок шахт №1 та “Бужанська” приїхали підтримати колег.

“Нас годують обіцянками. З серпня нема зарплат, загальна сума заборгованості становить близько 7-ми мільйонів. Віддали лише 39 відсотків за серпень.

Голодувати збираємося поки не розглянуть питання виплати зарплати та фінансування копальні, поки не буде ініційована зустріч директора шахти, працівників міністерства, замовника.

Нам обіцяли до дня шахтаря розрахуватися із заборгованістю, проте зарплати так і не погасили, доки працівники не вийшли на протестну акцію.

Двічі їздили в Київ під Верховну Раду та міністерство, але результату від цих поїздок нема ніякого. Буквально з початку 2016-го року в нас звільнилися біля 50-ти чоловік, за останні дві неділі – біля 10-ти чоловік”, – розповів Олександр Герасимчук.

Начальник дільниці Юрій Микульський розповідає, що у працівників немає коштів, щоб заплатити за комунальні та прогодувати родини. Він вважає, що запусти шахту за 200-300 мільйонів, як говорили на нараді з міністром, не реально.

“Якщо раніше нам давали трошки “солодкого”, то зараз взагалі нічого не обіцяють. Складається враження, що копальня нікому не потрібна”, – каже Юрій Микульський.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Голодування шахтарів у Нововолинську: чому і на скільки
07 листопад, 2016, 13:58