На Волині розповіли, як цьогоріч «впоралися» із бюджетом

На Волині розповіли, як цьогоріч «впоралися» із бюджетом
За 10 місяців поточного року обласний бюджет вдалося виконати на 110,3% порівняно із запланованими показниками.

Про це йшлося 7 листопада під час оперативної наради.

Про результати завершення бюджетного року доповідав начальник фінансового департаменту ОДА Ігор Никитюк. За його словами, виконання бюджету непогане, адже на 1 листопада становить 2,3 мільярда гривень.

«Я б хотів передати вітання тим скептикам, які у позаминулому місяці критикували побажання голови», ‒ одразу ж зазначив Гунчик. Никитюк відзначив і позитивну динаміку – лише у жовтні надійшло на 18,4 мільйона гривень більше запланованого.

До планового показника виконані усі бюджети міст області, районні бюджети. На 102,7% виконано обласний бюджету, перевиконання становить обласний ‒ на 7,9 мільйона. В цілому в області виконано 105,2% надходжень від ПДФО, понад прогнозовані показники залучено 56,7 мільйона гривень.

Найбільше зріс показник у Володимирі-Волинському ‒ через зростання зарплати військовослужбовцям. Проте Володимир Гунчик зазначив, що у цьому є й заслуга міського голови Петра Саганюка. «Доля тіньових витрат по місті зменшується, а це означає, що збільшується й дохід», ‒ зазначив очільник ОДА. Проте додав, що коли у Володимирі розмістять ракетний полк, обласний бюджет знову отримає додаткове наповнення.

Далі Никитюк відзначив позитивну динаміку, а саме зростання удвічі рентної плати від використання лісових ресурсів, яке зросло на 1,3 мільйона гривень, та ПДФО на 5,3 мільйона гривень. Зросли доходи від розміщення коштів на депозитних рахунках державних банківських установ. Зокрема, дохід до місцевих бюджетів становив 41,1 мільйона гривень. Окрім того, за останній місяць збільшилося виконання індикативних показників, зокрема митницею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бюджет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині розповіли, як цьогоріч «впоралися» із бюджетом
07 листопад, 2016, 14:33