На Волинь приїде фестиваль документального кіно

На Волинь приїде фестиваль документального кіно
На Волинь мандрує 13-й міжнародний фестиваль правового документального кіно.

28 листопада–10 грудня у Луцьку відбуватиметься вже ХІІІ Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. На Волинь фестиваль примандрує вже увосьме, - повідомили у ВОГО «Волинський прес-клуб».

Центральна тема цьогорічного фестивалю – «Крізь ілюзії». І народ України, й інші країни й народи сьогодні позбуваються багатьох ілюзій. Ми усвідомлюємо, що стабільність, мир, «братерська» дружба між державами, уявлення «світлого майбутнього» – це ілюзії, які ніколи не стануть реальністю, якщо бути пасивними спостерігачами. Розвіюється ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації. Перед українцями, своєю чергою, постало фундаментальне питання: чи не час владі й суспільству позбавитися ілюзії, що країну можна реформувати без змін базових відносин в економічній, соціальній та культурній сферах, - кажуть організатори.

Не випадково вже вкотре відкриття фестивалю в Луцьку відбудеться фільмами про Майдан. Цьогорічна «Енциклопедія Майдану» – це десять короткометражних історій про неочікувану громадянську активність. Майдан дивував Україну і світ здатністю українців об'єднуватися, злагоджено й ефективно діяти десятками, сотнями і тисячами небайдужих громадян як у Києві, так і в інших великих і малих містечках країни. Герої цих фільмів – правозахисники, волонтери, військові медики, журналісти, блогери, прості люди, які змінили реальність. Їх участь у панельній дискусії на відкритті фестивалю – це можливість пригадати, відчути і почути голос і душу нескореного народу, для якого гідність і свобода – понад усе.

Під час фестивалю відбуватимуться відкриті вечори документального кіно у Книгарні «Є», панельна дискусія з питань гендерного насильства, майстер-клас із самооборони для жінок, мистецький вечір проекту «По живому», створений поетами і художниками з ВПО, та багато інших цікавих подій, у яких візьмуть участь режисерки, герої фільмів, місцеві та запрошені експерти й експерти.

Відкриття фестивалю відбудеться 28 листопада о 18:30 у Палаці культури міста Луцька. Стежте за подальшою детальною інформацією.

Фестиваль аполітичний і некомерційний. Вхід на кіноперегляди та заходи фестивалю вільний!

Організатори Міжнародного фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Docudays UA
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.