Пріоритети розвитку Луцька має визначати громада, – депутат

Пріоритети розвитку Луцька має визначати громада, – депутат
Депутат Луцької міської ради Андрій Покровський вважає, що бюджетні кошти часто витрачаються нераціонально, через що наголосив на важливості активної позиції громади під час визначення пріоритетів розвитку міста.

На думку Андрія Покровського, кошти з міського бюджету часто розподіляють нераціонально, ‒ пише Конкурент.

До прикладу, Луцькому підприємству електротранспорту на початку року було виділено 20 мільйонів гривень на перевезення пільговиків. «Рік минає, вони приходять і кажуть, що не вистачає. Майже до 30 мільйонів добігло», – каже депутат і зауважує, що ці кошти можна було б витратити значно ефективніше.

Крім того, часто гроші з міського бюджету «розкидають» на квіти, адресну допомогу. Хоча, можливо, є інші, більш важливі напрямки роботи. Саме тому, вважає Андрій Покровський, важливо, щоб громадськість міста висловлювала свою активну позицію з приводу розподілу бюджетних грошей та пріоритетів розвитку міста.

«Я розібрався в ситуації більш-менш. Але свою думку виставляти як пріоритетну я не можу. Там, де задіяні кошти міського бюджету, треба, щоб вирішували виборці», – каже обранець громади.

Позицію депутата підтримала і мешканка округу, присутня на звіті. Вона заявила, що замість того, аби давати десятки мільйонів на проїзд пільговиків, можна було б придбати кілька нових тролейбусів.

«От хто порахував, що на 20 мільйонів пенсіонери їздять? Ніхто не порахував. Краще купити 5 тролейбусів і дати частину адресної допомоги пенсіонерам. Це для міста було б набагато краще», – каже жінка.

Андрій Покровський також зауважив, що не хотів би обмежуватися лише округом, на якому його обрали. Мовляв, стан прибудинкових територій на 18-му окрузі, до якого входять проспект Волі та Київський майдан, загалом добрий, за винятком кількох незначних моментів. Тому команда депутата прагне вивчити ситуацію у всьому місті, щоб лобіювати виділення коштів на ті ділянки, які потребують цього насамперед.

«Міський бюджет не безкрайній. І він розподіляється між всіма мешканцями. Тому ми вивчаємо ситуацію по всьому місту. І саме на наступний рік, я сподіваюся, з депутатами-однодумцями ми будемо лобіювати не питання двору, який є на окрузі, а питання проблемного двору, який є в місті», – каже Андрій Покровський.

Проте депутат пообіцяв не забувати про власний округ і продовжувати наводити там благоустрій за власні кошти.

Крім того, Андрій Покровський озвучив декілька основних речей, якими, на його думку, повинен бути забезпечений кожен лучанин. Це гаряча і холодна вода в помешканні цілодобово протягом року; тепло в домі; рівна освітлена дорога; поліклініка неподалік; нормальний рух громадського транспорту.

А найголовнішим депутат називає привабливий інвестиційний клімат та робочі місця. «От ці речі для мене на сьогодні як для політика, є пріоритетними. За них я найбільше борюся і лобіюю їх в міській раді», – заявив обранець громади.

«Те, що пропонуєте ви, – це і є те, чим повинно займатися місцеве самоврядування», – сказала депутатові після звіту мешканка округу. «Територія повинна розвиватися гармонійно для людини», – додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пріоритети розвитку Луцька має визначати громада, – депутат
07 листопад, 2016, 21:03