У Волиньраді тричі провалили питання «Проліску»

У Волиньраді тричі провалили питання «Проліску»
Питання щодо перевірки діяльності санаторію «Пролісок», яким керує депутат Волиньради Валентина Касарда, так і не знайшло підтримки серед депутатів.

Гаряче обговорення цього питання тривало 7 листопада під час засідання тимчасової контрольної комісії з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Волинської області.

Зауважимо, що гаряче в облраді було ще й до початку комісії, коли на засідання намагались потрапити атовці та журналісти. Лише після того, коли до облради приїхав патруль поліцейських, представникам ЗМІ дозволили бути присутніми під час засідання.

Так, голова обласної Спілки ветеранів АТО Вадим Ваврищук приніс на засідання комісії звернення від 29 спілок атошників, в якому йшлося про те, що всі звинувачення у бік Валентини Касарди - надумані, безпідставні та необґрунтовані, а її звільнення є неможливим.

«Я на сьогодні приніс звернення з підписами та печатками майже 30 спілок ветеранів АТО. Якщо треба – ми можемо й більше зібрати. Я сам особисто не відпочивав у цьому санаторії, тому ви не можете сказати, що в мене тут є особиста зацікавленість».

Його побратим Юрій Степанюк розповів, що знає бійців, які кілька разів відпочивали в санаторії і щоразу залишали тільки позитивні відгуки.

«Люди, які ставили питання про звільнення Валентини Касарди виконують завдання певних політичних партій чи людей. Не можна спекулювати нашою думкою. А якщо спитати в нас, то люди, до яких ми вчора звернулися – ніхто не сказав, що не знають про цю ситуацію. Ми це питання обговорюємо вже майже півтора тижні. Треба враховувати думку людей і громадськості, а не двох організацій, які співпрацюють з Директорією і йдуть «на поводу» певних політичних сил», - наголосив Юрій Степанюк.

Депутат Волиньради Володимир Кучер заявив про те, що всі санаторії, які є комунальною власністю – це «пережиток радянської епохи, це все вже давно повинно бути приватизовано чи віддано в приватні руки».

Інший член комісії Костянтин Зінкевич наголосив на тому, що якщо вже й притягувати до відповідальності, за продаж такого виду напоїв, то й тих, хто реалізовує таку продукцію на ярмарках та під час масових гулянь.

«Такі самі факти зафіксовано і на шацьких пляжах, і в санаторії «Лісова пісня». Той самий медівник, який робить цю продукцію – він хоче, щоб до нього прийшли люди, і вони дбають про цю продукцію.

Тому потрібно вирішувати це питання комплексно. Треба на рівні Кабміну виробити інструкції щодо реалізації таких продуктів і відповідно притягнення до відповідальності за порушення цих правил».

Після такої заяви голова комісії Вячеслав Рубльов зачитав акт перевірки ГУ ДФС у Волинській області від 12 жовтня 2016 р., в якому викладено низку порушень, в тому числі й торгівлю алкогольними напоями без акцизних марок. Відповідальним за цю торгівлю є підприємець Чечотка В.Л. в ході перевірки було вилучено 54 пляшки, а матеріали найближчим часом скерують до суду.

Натомість депутат Святослав Кравчук обурився після такої заяви.

«Я вражений роботою наших органів ДФС – як тільки голова облради з трибуни сказав про якусь наливку, так вони зразу кинулись туди з перевіркою, а як журналісти три роки пишуть про контрабанду у Володимирі-Волинському, то ніхто на це не зважає».

А депутат Сергій Слабенко вказав на те, що перевірку вже проведено, факт продажу зафіксовано, а винних знайдено.

«Людину, яка орендувала приміщення, де й реалізовувала алкогольні напої, – вже притягнута до адміністративної, наголошу, адміністративної відповідальності», - сказав він.

Таку позицію підтримав і депутат Анатолій Грицюк. Водночас він зауважив, що саме за часів роботи Валентини Касарди санаторій став єдиним в області прибутковим комунальним закладом.

Зрештою, депутати тричі виносили на голосування цей проект рішення з різними правками. Спочатку члени комісії голосували за основу проекту рішення, однак не вистачило голосів. Пізніше Сергій Слабенко запропонував рекомендувати голові облради внести зміни до установчих документів усіх комунальних закладів щодо заборони реалізації алкогольних напоїв на території. А Святослав Кравчук вніс пропозицію про визначення чіткого періоду, впродовж якого на комісію повинні надійти всі необхідні для перевірки документи.

В результаті жодна з пропозицій не знайшла підтримки серед членів комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці журналісти і деякі депутати. Оте незрозуміле бекання так-званної влади дуже добре видно на відео. Рублі, Курилюки та Ко - це нуль без палиці
Відповісти
а кучерики мають хоч одну свою думку .читільки відкривають рот як іх шарпнуть за пасмо.
Відповісти
Останні новини
У Волиньраді тричі провалили питання «Проліску»
07 листопад, 2016, 18:46