Волиняни і далі возять товари до Росії

Волиняни і далі возять товари до Росії
Разом з тим, жителі області більше купують за кордоном, аніж експортують туди свою продукцію.

Про зовнішньоекономічну діяльність Волині за 7 місяців нинішнього року повідомило Головне управління статистики у Волинській області,
- повідомляє «Волинська правда».

Обсяг експорту товарів за 7 місяців цього року порівняно з відповідним періодом 2015р зменшився на 5% і становив 393,9 млн дол США, імпорту – збільшився в 1,8 рази і складав 687,9 млн дол.

У загальному обсязі експорту товарів переважали механічні пристрої та електричне обладнання, деревина і вироби з неї, меблі, пластмаси, полімерні матеріали, продукти рослинного походження, жири та олії тваринного або рослинного походження, готові харчові продукти, живі тварини та продукти тваринного походження.

До країн Європейського Союзу експортовано товарів на 311 млн дол (78,9% загального обсягу), що на 2,6% більше, ніж у січні–серпні 2015р.

Вагомі експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Німеччини, Польщі, Нідерландів, Італії, Австрії, Словаччини. Серед інших країн світу найбільше експортували товарів до Білорусі, Російської Федерації, Туреччини.

В товарній структурі імпорту переважали нафтопродукти, механічні пристрої та електричне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, недорогоцінні метали та вироби з них, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, деревина і вироби з неї, живі тварини та продукти тваринного походження.

З країн Європейського Союзу надійшло товарів на 405,7 млн дол, що на 21,4% більше, ніж у січні–серпні 2015р. і склало 59,0% загального обсягу. Серед країн ЄС найбільше товарів отримано з Угорщини, Німеччини, Польщі, Литви, Греції, Франції.

Серед інших країн світу переважали поставки товарів з Білорусі, Російської Федерації, Ізраїлю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.