У Чорнобилі будують новий саркофаг

У Чорнобилі будують новий саркофаг
Новий захисний саркофаг почали встановлювати над Чорнобильською атомною електростанцією.

Закріплення і завершення установки планується закінчити 29 листопада, а зараз конструкцію під назвою «Арка» встановлюють на четвертий енергоблок зі швидкістю 10 метрів на годину, - повідомляють Українські новини.

Будівництвом саркофага займається міжнародний французький консоріум Novarka і українські компанії. Зведення нового покриття здійснюється за рахунок міжнародних донорів. На будівництво нового саркофага витратили 1,5 мільярда євро.

Будівництвом арки займалися 1200 осіб, монтаж укриття проводився в 250 метрів від енергоблоку для зменшення впливу радіації на працівників. Саркофаг "надягають" на четвертий енергоблок за допомогою спеціальних рейок і домкратів.



Висота нового саркофага становить 110 метрів, ширина – 260 метрів, довжина – 150 метрів. Загальна вага становить 31 тисячу тонн. Арка буде забезпечена спеціальним обладнанням. Усередині саркофага будуть встановлені крани, які в майбутньому використовуватимуть при демонтажі старого покриття. Проектний експлуатаційний термін нового покриття становить 100 років.

У листопаді 2017 року, коли нове покриття буде функціонувати, фахівці почнуть роботи з демонтажу нестабільних конструкцій старого саркофага і пошкодженого реакторного відділення. Ці роботи планується завершити до 2023 року.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Чорнобилі будують новий саркофаг
08 листопад, 2016, 06:34