Активіст подав до суду на Волинську ОДА через «секретні» пенсії

Активіст подав до суду на Волинську ОДА через «секретні» пенсії
Громадський активіст Михайло Шелеп подав судовий позов до Волинської ОДА. Він вимагає надати інформацію, кому в регіоні призначили пенсії за особливі заслуги перед державою.

Про це Шелеп написав у Facebook.

№Зазвичай намагаюсь доводити розпочаті справи до логічного завершення. Так і зараз - оскаржую відмову Волинської ОДА у наданні інформації про те, хто саме отримав державні пенсії за особливі заслуги перед державою», - зазначив Шелеп.

За його словами, такі пенсії своїм розпорядженням призначає голова ОДА і таких розпоряджень – чимало. Більшість з них розміщена на сайті ОДА, але жодне з них не містить інформацію про осіб, які отримали таку подяку від держави. В текстах розпоряджень ця інформація прихована.

Активіст нагадує, що двічі звертався у травні 2016 року із запитом про надання повних текстів цих розпоряджень. На перший запит відповіли, що це персональні дані осіб, а тому відмовили у наданні інформації.

«Я спробував ще раз і при тому обгрунтував чому чиновники неправі. Але і другий раз отримав відмову, щоправда причина вже була інша - нібито ці пенсії виплачуються з коштів пенсійного фонду, який наповнюється внесками людей, отже це не бюджетні кошти», - додав Шелеп.

Шелеп вважає відмови безпідставними. «Отже, мені нічого не залишалось іншого як подати на голову ОДА в адмінсуд», - зазначає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, пенсії, ОДА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А воно тобі тра? Ти ж не розповідав, скільки тобі Башкаленко платив...
Відповісти
Останні новини
Активіст подав до суду на Волинську ОДА через «секретні» пенсії
08 листопад, 2016, 11:08