Для проведення закритої комісії у Волиньраді мають бути підстави, - юрист

Для проведення закритої комісії у Волиньраді мають бути підстави, - юрист
Для проведення засідання тимчасової контрольної комісії у Волинській облраді мають бути підстави.

«Засекречування» таких засідань не може бути автоматичним, - повідомляє ІМІ.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко зауважує, що для проведення закритого засідання тимчасових контрольних комісій мають бути підстави, це не може здійснюватися автоматично для всіх засідань.

«Щодо тимчасових контрольних комісій місцевої ради, то, дійсно, така норма Закону є, на відміну від постійних комісій, щодо яких узагалі немає регулювання їхньої відкритості, але принаймні передбачено оприлюднення документів таких комісій - частина 10 статті 47. Але фраза «як правило» (фраза депутата облради від «Укропу» В’ячеслава Рубльова - ред.), хоч і передбачає дискрецію в рішеннях контрольної комісії про проведення свого закритого засідання, але принцип гласності місцевого самоврядування (стаття 4 Закону) передбачає, що для проведення закритого засідання мають бути підстави, це не може здійснюватися автоматично для всіх засідань», - зауважив юрист.

Нагадаємо, журналісти на засідання тимчасової контрольної комісії Волинської облради вчора, 7 листопада, потрапили зі скандалом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як вам порушення законодавства, коли проекти рішеннь сесії не публікуються за 20 днів, а роздаються по 50 штук депутатам напередодні сесії.Куди дивляться правоохоронні органи ?
Відповісти
І Положення про призначення керівників комунальних закладів роблять під себе, добре депутати не проголосували, але це положення знову буде підняте для затвердження. Все буде закрито і таємно, рішення будуть прийматися вигідні для себе. Корупція процвітає в стінах облради. Де матеріали комісії про перевірку комунальних закладів. Мишковець запитала: Ми не знаємо які результати. Нікому нічого не говорили. Все робиться таємно.
Відповісти
кончені депутати хочуть знову дерібанити волинь
Відповісти
Андрій Осіпов
Згідно із ст. 48 ЗУ Про місцеве самоврядування засідання тимчасових контрольних комісій проводяться, як правило, в закритому режимі. Це означає, що якщо комісія не ухвалить спеціального рішення про проведення відкритого засідання, то засідання ваажається закритим. Таким чином, на таке засідання доступ інших осіб, які не є членами комісії (в т.ч. і журналістів) є обмеженим. Ці обмеження не стосуються депутатів цієї ради, оскільки вони користуються безумовним правом присутності на засіданнях будь-яких органів ради із правом дорадчого голосу. Тому депутат не повинен просити дозволу чи прирікатись із працівниками ради. Він повинен просто зайти на засідання без будь-якого дозволу чи обмежень.

Закони України "Про інформацію", "Про друковані засобами масової інформації (пресу) в Україні", "Про доступ до публічної інформації", "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого саморядування" та інші закони, які регулюють відносини влади і ЗМІ, визначають право на одержання інформації в порядку встановлерому законом і за обмеженнями визначеними законом. Стаття 48 Закону України "Про місцеве самоврядування" є спеціальним законом, який встановлює специфіку роботи ТКК місцевих рад.
З огляду на мотиви викладеного мною коментаря, дії та пояснення депутата облради Рубльова В.В. (Вячеслав Володимирович) відповідають вимогам закону. Інша річ, наскільки обгрунтованим є створення ажіотажу навколо засідання комісії. Але це вже робочі питання.
При цьому усі документація ТКК є відкритою, що означає, що протокол комісії повинен бути оприлюднений не пізніше 5 днів із дня засідання.

Щодо прохання працівниці апарату облради припинити відеойомку. Така вимога не законна і за певних обставин є перешкоджанням в роботі журналіста. Згідно зі вимогами закону знімання відео та аудіозапис у примішення місцевої ради є відкритими.
Відповісти
Останні новини
Для проведення закритої комісії у Волиньраді мають бути підстави, - юрист
08 листопад, 2016, 12:57