Землю військового полігону на Волині роздерибанили сільради

Землю військового полігону на Волині роздерибанили сільради
На Волині триває судова тяганина довкола земель стратегічного призначення. В Міністерстві оборони України вирішили відновити навчання на території авіаполігону «Повурськ», що у Ковельському районі.

Однак, зʼясувалось, що обʼєкт давно між собою роздерибанили прилеглі сільські ради, ‒ йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Державне агентство лісових ресурсів України у суді вимагає скасувати розпорядження голови Волинської ОДА Володимира Гунчика. Мова йде про документ, яким у березні цього року очільник ОДА відібрав понад 10 тисяч гектарів земель у Ковельського лісгоспу та повернув їх у користування квартирно-експлуатаційному відділу Володимира-Волинського, що входить до підпорядкування Львівського військового комбінату.

Почути вимоги представників позивача в суді так і не вдалося ‒ вони на засідання не з’явилися. «На адресу суду від представника Державного агентства лісових ресурсів надійшло клопотання про перенесення дати розгляду справи в звʼязку із технічною неможливістю прибуття представника», ‒ зачитала клопотання суддя Валентина Пахолюк. Не прийшли і представники Ковельського лісгоспу, в інтересах яких розглядається спір.

Тим часом представник Володимир-Волинського квартирно-експлуатаційного відділу розповідає про суть справи: землі Повурського авіаполігону, який перебуває на балансі Міноборони, десятки років не використовувалися. За цей час прилеглі сільські ради Маневицього, Ковельського та Камінь-Каширського районів поділили між собою тисячі гектарів. Більше того, земельні ділянки полігону надали під житлову забудову.

«На межах полігону знаходяться села, і було видано сільськими радами дозволи на оформлення технічної документації людям. Люди побудувалися, люди оформили належним чином ділянки і зараз в судовому порядку також Міністерством оборони проводяться суди щодо скасування рішень сільських рад», ‒ каже Тетяна Патоговська, представник Володимир-Волинського КЕВ.

Як розповідає представник облдержадміністрації, землі полігону не вилучалися ‒ їх цільове призначення не змінювалося. Та, попри це, на військовій землі волиняни набудували більше сотні житлових будинків, які у судовому порядку підлягають знесенню.

«Інвентаризація земель не проводилася, бо на це все потрібні були кошти. 20 років по цих справах ідуть суди», ‒ зазначає Лілія Дробишинець, представник Волинської ОДА.

Поки полігон не використовувався військовими, частину його передали під лісову охорону і державним лісгоспам, зокрема Ковельському. Однак, цьогоріч навчання вирішили відновити, тож, землю витребовують у тимчасових користувачів, та не всі з цим погоджуються. Оскаржує вилучення Ковельський лісгосп, який вже встиг вирубати частину лісів Міноборони і, за словами, прокурора, продовжує рубки.

Поки справу по суті суд не розглянув ‒ засідання відклали через неявку позивача.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Землю військового полігону на Волині роздерибанили сільради
08 листопад, 2016, 13:01