У Луцьку понад 2 тисячі офіційних безробітних

У Луцьку понад 2 тисячі офіційних безробітних
Упродовж січня–жовтня 2011-го послугами міського центру зайнятості скористалося 11,6 тисячі лучан, що потребували допомоги у працевлаштуванні, проти 11,3 тисячі – за цей період торік.

За сприяння цієї служби цьогоріч працевлаштовано 5,5 тисячі осіб, у січні–жовтні 2010-го – 5,6 тисячі, серед них 42% – жінки, шестеро з десяти – молодь у віці до 35 років, половина – особи, які не були зайняті з різних причин більше одного року.

Разом з тим, на початок листопада пропозиція робочої сили перевищувала потребу в ній майже у 2 рази.

Кількість вільних робочих місць, заявлених підприємствами, установами та організаціями до служби зайнятості, становила 1399 одиниць.

Із них переважна більшість передбачалася для кваліфікованих робітників, третина – для службовців і лише 6% – для осіб без професійної підготовки, тоді як серед бажаючих працевлаштуватись більше половини службовців, майже третина – робітники, дев’ята частина – без спеціальної підготовки.

Невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних сучасним вимогам роботодавців щодо якості робочої сили є однією з причин обмеження можливостей працевлаштування.

З метою отримання нової професії або спеціальності за направленням державної служби зайнятості до навчальних закладів усіх типів з початку року було направлено 512 осіб, що на 19% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Всього за десять місяців пройшли професійне навчання 537 безробітних, з них три чверті – молодь у віці до 35 років, більше половини – жінки.

У статусі безробітних на 1 листопада 2011-го перебувало 2273 мешканці обласного центру. Серед цієї категорії громадян, як і роком раніше, дві третини – жінки, третя частина – соціально незахищені особи. Число безробітних за рік зменшилось на 3,6%, а серед молоді до 18 років – удвічі.

При цьому, кількість безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості більше одного року, також зменшилася на 13,6% і становила 152 особи.

Середня тривалість безробіття дорівнювала 4,9 місяця проти 5,1 – роком раніше. Рівень зареєстрованого безробіття порівняно з відповідним періодом минулого року не змінився і становив 1,7% населення у працездатному віці.

У середньому кожні шестеро з десяти безробітних в цьому році отримували допомогу по безробіттю.

Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за 10 місяців її виплачено на суму 14,6 мільйона гривень, або в середньому по 780 гривень кожному безробітному, у жовтні – по 849 гривень, що становить 86,2% законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (985 гривень).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: ГУ статистики у Волинській області
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку понад 2 тисячі офіційних безробітних
18 листопад, 2011, 16:30