Біля замку Любарта відкрили платну парковку

Біля замку Любарта відкрили платну парковку
На Замковій площі у Луцьку відкрили платну парковку. Тут поки що працює один паркомат.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Платну парковку, обладнану коштом приватного підприємства «Ельбе УА», відкрили сьогодні, 8 листопада. Ця фірма стала переможцем конкурсу з визначення оператора паркування транспортних засобів. Це лише частина проекту, який допоможе впорядкувати паркування автомобілів у Старому місті. Поки що на Замковій площі почав працювати один паркомат, який обслуговує 60 паркувальних місць. Але невдовзі на в’їздах в Старе місто встановлять боларди (рухомі стовпчики), ще чотири автомати та камери спостереження, а також обладнають ще 60 паркувальних місць.

За перебування на території історико-культурного заповідника до 20 хвилин платити не потрібно, а вартість однієї години паркування коштує шість гривень. На громадян, які проживають на території заповідника і мають зареєстрований автомобільний транспорт за відповідною адресою, на служби оперативного реагування (надзвичайних ситуацій, поліцію, невідкладну медичну допомогу, аварійні), комунальників ці правила не поширюватимуться.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що на усіх парковках, комунальних і приватних, будуть встановлені паркомати. Усі мають бути в рівних умовах, жодних розрахунків готівкою не повинно бути. «Крім того, платні парковки дадуть можливість залучити додаткові кошти до міського бюджету. Така практика є й у інших містах України», - зазначив Григоренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Біля замку Любарта відкрили платну парковку
08 листопад, 2016, 16:14