Потенційний консул Польщі в Луцьку вибачився за вислови про Бандеру

Потенційний консул Польщі в Луцьку вибачився за вислови про Бандеру
Польський дипломат Вєслав Мазур, який може очолити Генконсульство у Луцьку, запевнив українське МЗС, що шкодує з приводу своїх висловлювань на адресу Степана Бандери.

Про це йдеться в офіційній відповіді МЗС на запит народного депутата Олега Мусія, яку нардеп оприлюднив у Facebook.

У листі від МЗС зазначається, що представник міністерства провів зустріч із Мазуром. Мовляв, польський дипломат висловив щирий жаль з приводу своїх висловлювань, які він не має наміру більше повторювати, а також щодо виникнення негативного резонансу в українському суспільстві.

Також Вєслав Мазур вважає, що складні моменти спільної історії повинні розглядатися у науковій дискусії, а не бути предметом політичних маніпуляцій. Також дипломат переконаний, що трагічні моменти у взаєминах обох народів не повинні бути перешкодою для розвитку добросусідських відносин між двома країнами.

Нагадаємо, що скандал навколо Вєслава Мазура розгорівся після того, як він озвучив свою позицію з приводу Волинської трагедії. Свою думку він висловив на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв’язків з поляками за кордоном 21 вересня 2016 року, яка затвердила його кандидатуру на посаду Генконсула у Луцьку.

«На жаль, так склалося, може навіть трохи недипломатично, що коли Президент Ющенко перед закінченням своєї кар’єри визнав Бандеру героєм, як і УПА, на питання журналіста, що я про це думаю, відповів відразу: як може бути бандит героєм? Таким чином, ці речі повинні бути названі своїми іменами, не маємо ховати голови в пісок… Вважаю, що українці ще мало обізнані з історією і їм треба показувати власне ті всі злочини, які зробили ці люди. Мені здається, що розмова, співпраця і наша відкритість призведе до того, що вони все-таки визнають і зрозуміють, що це зробили. Я також переконаний, що ми будемо продовжувати цю політику… Незалежно від різних стратегій, потрібно речі називати своїми іменами – геноцид є геноцидом», – сказав Вєслав Мазур.

Луцька міськрада заявила про небажання бачити Мазура Генконсулом Республіки Польща в обласному центрі Волині

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
самокритика - велика річ. ПОКАЙСЯ, ОТРОК !!!!!!!!!!!
Відповісти
Після знищення польської еліти в авіакатастрофі під Смоленськом свіжа "піна" й надалі планує будувати кар"єру на суперечливих сторінках історії ? Та й теоретично: за один злочин - одне покарання...
Відповісти
ну ось і побачимо чи будуть враховувати брати поляки думку спільноти та резонанс висловлювань "дипломата" і тихо призначать адеквата чи загострять конфлікт призначивши цього політика-історика і десь колись дипломата....
Відповісти
Останні новини
Потенційний консул Польщі в Луцьку вибачився за вислови про Бандеру
08 листопад, 2016, 17:08