У Тернополі не профінансували театр через зйомки акторів у фільмі «Волинь»

У Тернополі не профінансували театр через зйомки акторів у фільмі «Волинь»
Депутати Тернопільської облради вирішили не виділяти місцевому драмтеатру 444 тисячі гривень надбавки за статус академічного.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Під час розгляду змін до бюджету депутат від «Свободи» Олег Сиротюк запропонував відкласти питання фінансування академічної надбавки драмтеатру. Він пояснив, що це пов’язано зі зйомками тернопільських акторів у польському фільмі «Волинь».

«Вважаємо неприйнятним в умовах, коли необхідно оперативно відреагувати на скандальну ситуацію навколо фільму «Волинь», преміювати надбавками за академічність працівників даної структури», - зазначив депутат.

Варто зауважити, що у фільмі знімалися тільки четверо акторів, а надбавку має отримувати уся трупа. Про це зокрема заявила депутат Лариса Римар, яка назвала такий спосіб «покарання» неправильним.

Проте облрада таки підтримала пропозицію Сиротюка.

Нагадаємо, львівські актори також знімалися у фільмі «Волинь». Серед них – 5 акторів театру імені Заньковецької. Проте їх підтримав художній керівник театру Федір Стригун.

«І що, що вони в ньому знялися? А ви Богдана Ступку запитували, коли він знімався в польському «Вогнем і мечем»? Ви запитували, як це він знімався в антиукраїнському «Тарасі Бульбі»? Як це він взагалі в Росії знімався?! Чому ви тоді не питали його про це? А тут відразу все накинулися на молодих акторів - ай-ай-ай! Так завтра мене запросять зніматися в Москву - поїду спеціально знімуся! На зло всім! Зарплати не платять, якісь реформи роблять, щоб театр загнобити остаточно - це нікого не хвилює. А тут, бачте, хтось десь щось не там і не так знявся!» - сказав Стригун.

Нагадаємо, фільм «Волинь» режисера Войцеха Смажвського розповідає про трагічні події 1940-х років. Картина, яка вийшла у польский прокат 7 жовтня, викликала неоднозначну реакцію і в Польщі, і в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На распил военными бабло быстро находится.
Відповісти
А ще кажуть, що в СРСР був тоталітаризм і утискання прав і свобод людей! Да постмайданута Україна давно Союз переплюнула, скотившись до повного націоналістичного тоталітаризму , придушення точок зору, що не співпадають з "генеральною лінією" теперешньої майдануто-олігархічної дибільно-цинічної влади!
Відповісти
Ці актори запроданці. А ще вчать як жити.
Ось через таких і проблеми в державі. ГНАТИ ЇХ З ТЕАТРІВ.І Стригуна також.
Відповісти
Останні новини
У Тернополі не профінансували театр через зйомки акторів у фільмі «Волинь»
08 листопад, 2016, 19:37