У Луцькій міській раді в Романюка немає більшості, - депутати

У Луцькій міській раді в Романюка немає більшості, - депутати
Депутати Луцької міськради Павло Данильчук та Микола Федік погоджуються, що в Луцькій міській раді міський голова Микола Романюк не має чіткої більшості, тому найважливіші рішення є результатом переговорів.

Про це йдеться у статті «Без коаліції»: перший рік сьомої Луцької міськради" на ВолиньPost.

"Не на всі 100%, але досить таки позитивно оцінюю роботу першого року діяльності цього складу ради. Є і конструктив, і навпаки, нерозуміння та лобіювання власних інтересів. Але те, що в раді немає чіткої більшості, часто дозволяє приймати правильні рішення", - вважає лідер фракції "Громадського об'єднання "Народний контроль" Павло Данильчук.

Погоджувальна рада у міського голови напередодні сесій стала необхідністю для нинішнього складу міськради, адже чіткої більшості у її складі справді немає. Найбільша фракція "УКРОП" має 15 депутатів та здебільшого не підтримує ключові ініціативи міського голови. У "Солідарності", що традиційно підтримує Романюка, є 8 депутатів, у ВО "Свобода" - 6, у "Об'єдання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина" - по 4 депутати, у "Громадського руху "Народний Контроль" та "Радикальної партії Олега Ляшка" - по 3 депутати.

"В міській раді ми працюємо самі по собі. Тим більше, в міській раді не передбачається якась більшість. Якщо є проект рішення, який необхідний громаді, ми будемо підтримувати його. Якщо проект не відповідає нашим програмним засадам, ми його не будемо підтримувати", - пояснює такий підхід лідер фракції ВО "Свобода" Микола Федік.

ЧИТАТИ СТАТТЮ

Проте лідер фракції "УКРОП" Ігор Поліщук вважає, що окремі депутати не завжди можуть дозволити собі "відійти" від лінії міського голови: "На мою думку, конструктивну в роботі нинішньої каденції більше, депутати активні, помітне бажання розібратися в багатьох питаннях місцевого самоврядування, роботи комунальних підприємств та установ. З моєї суб'єктивної точки зору, в депутатів цього скликання є позитивна динаміка, якщо порівнювати з початком каденції. Однак, часто буває так, що окремим депутатам не вистачає волі або "вказівки зверху" голосувати за принципові питання, які є важливими для міста, але йдуть в розріз із баченням та інтересами міського голови і його команди. Так, наприклад, не вистачило голосів, щоб підтримати пропозицію про призупинення виділення коштів на дороговартісний (4,7 мільйона гривень) ремонт вулиці Кривий Вал до з'ясування всіх обставин такого ремонту та вивчення його доцільності".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоби мати більшість,потрібно ,як мінімум,взагалі там бути.Де наш мер?Схоже перевибори не за горами.А тоді думай людино,за кого віддаєш свій голос.І добре думай,бо часи настають суворі і непевні...
Відповісти
Наш мер у відпустці. Як кожна людина, він має на це право. Читайте офіційний сайт Луцької міської ради, якщо цікавитеся життям міста і роботою міського голови. Там є повідомлення про відпустку!!!
Гарного дня усім виборцям
Відповісти
Романюк контролює ситуацію. Йому вдалося об"єднати різні політичні сили для прийняття важливих рішень для Луцька. Видно опоненти з партії гербарія активізувалися, що почали останнім часом активно згадувати чого Романюка нема
Відповісти
Чомусь останнім часом всіх (або точніше сказати "деяких") дуже хвилює відсутність Романюка. до чого б це?
Відповісти
Та вибори ніколи й не завершувалися. Петрушка Петровича кожен день не забувається на своїх інформресурсах написати про незадовільну роботу дяді Колі на посаді мера. Тільки от чогось усі їхні заяви про зловживання і т.д. не підтрверджуються
Відповісти
Та виборів скоро не буде. Тому ці всі розмови пусті і безпідставні. Романюк нормально працює, результати видно. А Поліщук хай собі говорить, йому ж гроші треба відпрацьовувати
Відповісти
Що люди завжди будуть чимось незадоволені, але, як показує життя, бабло вирішує все!
Відповісти
Романюку вдається гуртувати депутатів і домовлятися навіть у відсутність більшості. І справи у нього йдуть нормально: багато робиться, незважаючи на постіне гавкання укропу. Укроп - це не партія, це хренОва теща в сімї, яка була б дуже рада, якби зятю хтось виколов око. А у Львові Садовий без більшості посідає крісло мера вже багато років. Щодо Поліщука, то це штопаний гандон, проколотий презерватив разового використання, доросла дитина, яка щось меле і сама не знає, що меле. Це - нещастя, гнійний чиряк на сраці депутатського корпусу міста.
Відповісти
землю обробляє
Відповісти
Останні новини
У Луцькій міській раді в Романюка немає більшості, - депутати
09 листопад, 2016, 08:28