Радіо «Шансон» перевірять через підтримку армії країни-агресора

Радіо «Шансон» перевірять через підтримку армії країни-агресора
Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення проведе позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанії "Шансон".

Причиною цього стала трансляція 2 листопада в ефірі радіостанції пісні Дениса Майданова "Тихий океан", - йдеться в заяві Нацради.

Саме в цій пісні є такі рядки: "Недели похода – такая работа есть Родине верно служить. Наш пеленг не пуст – боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не те на гражданке, там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин – Российский Военный Морфлот!".

Національна рада вбачає в наведеній цитаті популяризацію і пропаганду військово-морських сил держави-агресора, тому для з’ясування всіх обставин та відповідно до передбаченого законом порядку здійснення контролю мовлення телерадіоорганізацій проведе позапланову перевірку. За її результатами буде ухвалено відповідне рішення.

Нагадаємо, що радіо "Шансон" вже перевіряли через подібну причину. У серпні 2016 року було зафіксовано пісню Аріни Крамер "Сегодня все спокойно" ("Спецназ") з такими словами: "Солдат своей страны, ты заслужил награду <…> Я так горжусь тобой, когда мундир ты достаёшь, и в дом друзья приходят в августовский праздник. Я счастлива, когда гитару в руки ты берёшь и льются песни русского спецназа…".

Цю повірку вже проведено, але є сенс об’єднати ці питання та розглянути результати цих двох перевірок "Шансона" разом, переконаний голова Національної ради Юрій Артеменко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Паранойя...
Відповісти
Останні новини
Радіо «Шансон» перевірять через підтримку армії країни-агресора
09 листопад, 2016, 03:38