Із бюджету Луцька хочуть видатків на 1,6 мільярда

Із бюджету Луцька хочуть видатків на 1,6 мільярда
Розпорядники коштів надіслали у Луцьку міську раду потреб на 2017 рік на суму 1,6 мільярда гривень, хоча відповідно до «старих» нормативів очікувані доходи ‒ лише 763 мільйони.

Про це розповіла директор департаменту бюджету та фінансів Ліля Єлова під час засідання «бюджетної» комісії міськради у середу, 9 листопада.

За її словами, 1,6 мільярда ‒ це всі видатки, необхідні розпорядникам із врахуванням «старої» мінімальної та «старих» тарифних розрядів для педагогів. Мовляв, уряд декларує нову мінімальну зарплату 3200 гривень і підняття тарифних розрядів для педагогів, проте в постановах це поки не закріплено.

«Всі розуміють, що реально в бюджеті таких коштів не було, нема і не буде», ‒ пояснює Єлова. Тому видатки будуть «підтягувати» до реального рівня доходів в рамках підготовки бюджету.

Ще один пункт, на який обов'язково закладатимуть кошти, це 50% гарантійної суми погашення, коли ДКП «Луцьктепло» залучатиме кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. «Поки з Мінфіну не надійшла інформація про показники, на основі яких формуватиметься бюджет міста, тому підготувати готовий проект поки не можуть», ‒ розповіла Ліля Єлова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.