«Квіти - це духовність»: у центрі Луцька сварилися через ринок

«Квіти - це духовність»: у центрі Луцька сварилися через ринок
Депутати Луцькради відвідали квітковий ринок у центрі міста, аби вислухати позицію підприємців щодо перенесення від магазину «Пано». Проте підприємці наполягають – ринок має бути тут.

День депутата відбувся 9 листопада.

За словами секретаря міськради Юлії Вусенко, 7 листопада до неї на прийом приходили представники підприємців та попросили депутатів прийти на ринок і озвучити їх позицію. Як тільки обранці громади прийшли до підприємців, одразу ж з’явилися і мешканці прилеглих будинків.

«У дворі у центрі міста – циганський шалаш. Ви підніміться на гору та гляньте, який то все має вигляд», - розповіла мешканка прилеглого будинку Людмила Іванівна. За її словами, люди вже втомилися так жити. Дітям немає де гуляти, адже навколо будинку паркують автомобілі, а у дворі- базар. Тому мешканці проти ринку під їхніми вікнами. Окрім того, ринок є перешкодою для відвідувачів дитячої поліклініки.

Підприємці натомість кажуть –, влада раніше обіцяла критий павільйон, тож «шалаші» не їхня вина. Вони не розуміють, чому люди незадоволені і кажуть – мають декілька сторінок із підписами лучан, які виступають за підтримку ринку.

«Нас, згідно рішення міського голови, тимчасово перенесли. Ми «висимо» і всі це прекрасоно знають. Нам представники архітектури сказали, що це алея, чому її трактують як прибудинкову територію», -каже підприємець Олег Назарук.

«Підписалися» нібито й представники поліклініки, діти ж з мамами навпаки – мають змогу милуватися квітами, проходячи повз ринок. Гуляти із дітьми теж є де- за огорожею поліклініки є спеціально відведене місце.

«Я стою тут згідно рішення міського голови... Тут розважального центру ніхто не побудує, а квіти - це духовність. З діда-прадіда всі йшли до ЦУМу, всі знають, всі ідуть», - додає Назарук. Мовляв, тут купувати набагато дешевше.

Головний художник Луцька Ярослав Матвіїв розповів, що місце, де розташований базар це таки прибудинкова територія, якою в праві розпоряджатися мешканці будинку.

Зрештою, спроби з’ясувати ситуацію перетворилися ледь не на сварку.

За словами депутатів, підприємцям пропонували інші варіанти розміщення ринку, зокрема на проспекті Волі і вулиці Глушець. Проте «квіткарі» категорично відмовляються від інших варіантів і хочуть торгувати тут. Більше того, вони сплачуюють лише 400 гривень за прибирання території, не сплачуючи податків та оренди землі.

«Тут по документах ми маємо офіційно зареєстровані 6 підприємців, є ще жінки які привозять свої квіти, ми готові з ними розмовляти», - розповіла Вусенко. Депутатам сьогодні ставлять ультиматум – мовляв, торгуватимуть або тут, або ніде.

«Така позиція не буде нормально сприйнята. Тому зараз ми дочекаємося відкриття квіткового павільйону, а далі будемо говорити про можливість демонтажу цього ринку», - каже Вусенко. На сьогодні ж торгівля тут відбувається стихійно, оскільки немає ні ринку, ні дозвільної документації, і підприємці знаходяться в привілейованому стосовно інших становищі.

«Враховуюючи те, що біля ЦУМу відкривають квітковий павільйон, у цих людей не було жодних перешкод задуматися над тим, що вони тут тимчасово і перейти у спеціальновідведене місце в центрі міста», - каже Вусенко.

Тож зрештою депутати розглядають можливість створення тимчасової депутатської комісії з питань роботи ринку, до якої включать й підприємців. Проте обранці ромади не бачать можливості залишити стихійний ринок у центрі у такому вигляді, як він існує зараз.































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"квіти - це духовність - додає Назарук." - ДО ЧОГО ТУТ ДУХОВНІСТЬ,шановна,КОЛИ ПРОДАЮТЬ, ЦЕ ТОВАР.
Відповісти
Якщо не можете вирішити проблему,то запитайте в Рижкова.
Відповісти
Там торгують інваліди, люди з обмеженними можливостями...
Куди влада їх виганяє?
Відповісти
Про яку "духовність" мова?!! Це сором для влади! Ніякого естетичного виду не має цей ринок!Давно пора його знести!Самий центер міста,а проходиш мимо і жахаєшся від цих наметів...ось під Цумом буде красота!Чекаємо!А ці квіткарі говорять про "духовність"....краще б ціни знизили на свій товар!!!
Відповісти
Це приватна прибудинкова територія,гоніть їх в шию.Розвели шалаші в центрі міста і ще щось шепиляють.Заодно і валютчиків приберіть,хоча це "каста"недоторканних.
Відповісти
А ми??? Ми також хочемо у новий павільон! Валютники!!! Всі на мітинг до управління поліції!!!
Відповісти
Я дивлюся це все з вікна своєї квартири і я проти цього БАЗАРУ. торгуйте на здоров'я в спеціальному місці але не в центрі міста і дворі двох будинків. Не пройти не проїхати. Зробили стоянку, вбили і так не ухті але газон. А дітям гратися немає де. Під деревами туалет зробили. Не раз сама бачила. Ганьба таким квітам і Вашим цінам.
Відповісти
Останні новини
«Квіти - це духовність»: у центрі Луцька сварилися через ринок
09 листопад, 2016, 13:29