Нововолинців шостий рік судять за вимагання

Нововолинців шостий рік судять за вимагання
Шостий рік на Волині тривають суди щодо мешканців Нововолинська, які нібито «кришували» підприємців і вимагали від них гроші за можливість вести бізнес на території міста.

Однак цього ні слідство, ні суд не можуть довести уже роками, ‒ йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Так, у 2010 році правоохоронці, назбиравши низку доказів від постраждалих, розпочали досудове розслідування, а обвинуваченим оголосили про підозру. «Вони обвинувачувалися за частиною 4 статті 189, частиною 2 статті 189. Тобто, у вимаганні грошових коштів, майнових прав від громадян. Ковельський міськрайонний суд обвинувальний акт повернув прокурору», ‒ розповів прокурор Володимир Ковальчук.

У грудні 2015 року Ковельський міськрайонний суд, не розглянувши справу, повернув матеріали прокурору, через те, що там нібито не все в порядку з даними про постраждалих. Та прокурор із цим не погодився і подав апеляційну скаргу. Однак, заслухавши всі сторони, колегія суддів прийняла рішення не в користь прокурора.

За цей час постраждалі в провадженні з невідомих причин почали відмовлятися від наданих раніше свідчень. Постраждалі ж заявили, що слідчі сфабрикували справу. Тож, стражі порядку взялися дорозслідувати провадження, після чого знову направили до суду. Проте справу вкотре повернули.

«Справу дійсно ми не можемо розглянути вже декілька років, через те, що рішення суду виносилися, на дорозслідування відправлялося. Потім все знову направлялося до суду. Зараз знову обвинувальний акт повернули», ‒ прокоментував прокурор Олександр Воробій.

Оскільки на засідання не з’явився один із обвинувачених та захисники, розгляд справи знову відклали.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинців шостий рік судять за вимагання
09 листопад, 2016, 16:28