У Луцьку хочуть створити «Центр розвитку дитини»

У Луцьку хочуть створити «Центр розвитку дитини»
Корекційно-розвивальний осередок для дітей з вадами психофізичного розвитку з’явиться у Луцьку. «Центр розвитку дитини» створить Волинська обласна дитяча громадська організація.

Про це повідомили «Волинські новини».

Як зауважує голова організації Людмила Вознюк, «розвивальне середовище покликане спонукати дитину з обмеженими можливостями здоров’я до успішної пізнавальної діяльності та стимулювати до спілкування і взаємодії тих дітей, які перебувають в соціальній ізоляції. Батьки кажуть: «Наші діти ростуть, з ними ростуть і їх проблеми.

За рекомендаціями лікарів та спеціалістів різних консультативних центрів Києва, Львова та інших міст, куди ми постійно змушені їздити через відсутність таких у Луцьку, часто чуємо поради щодо пошуку вчителів-дефектологів, які б надавали вчасну корекційну допомогу».

Автори проекту переконані, що у ранньому та дошкільному віці вчасна допомога фахівців дозволить в окремих випадках запобігти інвалідності малюків. А деяким дітям дасть можливість здійснити підготовку до шкільного навчання та взаємодії з однолітками. А в майбутньому - зменшить кількість учнів індивідуальної форми навчання.

Наразі для започаткування діяльності осередку Луцька міська рада вирішує питання надання приміщення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть створити «Центр розвитку дитини»
06 жовтень, 2012, 11:13