Діти Гунчика: чого немає в е-декларації губернатора

Діти Гунчика: чого немає в е-декларації губернатора
Великі статки Володимир Гунчик накопичив ще до посади очільника ОДА, до 2014 року. Задекларував він і мільйони від акцій в «Приватбанку», готівку, будинки, автомобілі. Однак не вказав членів сім`ї, їхніх доходів та майна, що викликало жваві обговорення в соцмережах.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО Е-ДЕКЛАРАЦІЮ ГУБЕРНАТОРА ВОЛИНІ


Отож ми вирішили перевірити, що мають у власності його діти, а також розпитати про це і власне його. На запитання щодо дітей відповів коротко, а щодо інших членів сім`ї, пояснив: «Не вказав, тому що інших членів сім`ї в мене немає, а діти вже дорослі. Є ще батьки, але вони теж живуть окремо».

Що має старший син Гунчика?

За інформацією Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, крім вказаної в декларації Володимира Гунчика квартири по вулиці Гулака-Артемовського, у сина В`ячеслава ще є квартира на Київському майдані, а також гараж:

- Квартира по вул. Гулака-Артемовського, отримана за договором дарування в 2004 році площею 80,7 кв.м.;
- Приміщення квартири спільного заселення на Київському майдані, 7 площею 29,3 кв.м., отримане в 2007 році за договором купівлі-продажу;
- Приміщення квартири спільного заселення на Київському майдані, 7 площею 37,3 кв.м., отримане у спільну приватну сумісну власність в 2010 році у Відділі реєстру житлового фонду Департаменту житлово-комунального господарства ЛМР;
- Гараж в Луцьку площею 21, 5 кв.м.

В Державному реєстрі речових прав вказано, що співвласником квартири площею 37, 3 кв. м. є Володимир Гунчик. На час отримання квартири Володимир Гунчик був директором ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Тоді він став членом виконавчого комітету Луцької міської ради.

У коментарях Володимир Гунчик пояснює, що, мовляв, цю квартиру відчужили кілька років тому, а тому в е-декларації її не вказує:

- Чому в е-декларації не вказали квартиру на Київському майдані?
- Ця квартира була. В 2015 чи 2016 році ми її відчужили.
- Чому не вказана операція по відчуженню?
- Тому що вона не була моєю власністю. В 2015 році чи 2014 році я частину квартири подарував, віддав своїй дитині. Але я зробив все відповідно до закону, показуючи все у своїй декларації за 2015 рік. Там порушень немає. Нехай хтось мене звинуватить в порушеннях, але їх там нема.

В деклараціях за минулі роки квартиру площею 37,3 кв.м., ми теж не знайшли. Він декларував три земельні ділянки, квартиру площею 80,7 кв.м., садовий будинок.

Молодший син скуповує приміщення в Києві

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вдалося знайти квартиру та кілька нежитлових приміщень у Києві, придбаних в 2016 році, які належать молодшому синові Володимира Гунчика Ігорю:

- нежитлове приміщення площею 109,6 кв. м. в Києві по вулиці Богдана Хмельницького (Шевченківський р-н), 50 , отримане в приватну власність в 2016 році за договором купівлі-продажу (1 частка).
- нежитлове приміщення площею 116, 7 кв.м. в Києві по вулиці Богдана Хмельницького (Шевченківський р-н), 50, отримане в приватну власність за договором купівлі - продажу в 2016 році. (1/1)
- Нежитлове приміщення площею 95 кв.м. за цією ж адресою, отримане в приватну власність за договором купівлі-продажу в 2016 році.
- Нежитлові приміщення площею 951 кв.м. в Києві по вулиці Срібнокільській, отримані у власність за договором купівлі-продажу в 2015 році, що перебувають у спільній частковій приватній власності. Розмір частки Ігоря Гунчика – 11/100.
- земельна ділянка площею 0, 1 га для обслуговування житлового будинку в Києві по вулиці Любимівська , отримана за договором купівлі-продажу 20 травня 2016 року (1 частка)
- квартира в Києві площею 55, 7 кв.м. на пр.-ті Леся Курбаса, отримана у приватну власність за договором купівлі-продажу в 2005 році.

До слова, на момент придбання квартири в Києві Ігорю Гунчику було близько 20-ти років.
Крім того, за інформацією реєстру власників автомобілів МВС, у його власності два автомобілі, один з яких він придбав у 2016 році.

Це «Тойота Секвойя» 2008 року, яку він придбав в 2013 році та «Інфініті ЕфІкс 35» 2008 року, придбана в лютому 2016 року.

Володимир Гунчик відмовився пояснювати, чим займається його син Ігор і чому так активно він купує нежитлові приміщення в Києві:

- Скажіть будь ласка, чим займається Ваш син Ігор і за які кошти купує нежитлові приміщення в Києві?
- Діти в мене дорослі. Вони працюють в бізнес-структурах і мають можливість самостійно займатися бізнесом. І я не рахую їх статків і як вони живуть.
- Ви купили квартиру своєму сину в 2005 році?
- Відносно першої квартири, то я в цій схемі фінансування виступав поручителм ще 11 років назад. І в 2013 році мої функції поручителя завершилися. Я заплатив чи вкінці 2013 року чи на початку 2014 року останні кошти. І в принципі більше до цього ніякого відношення не маю.

Однак і про ці операції нічого не йдеться в декларації за минулі роки.

Сам же Володимир Гунчик переконує, що вносив дані в е-декларацію згідно законодавства і йому немає що приховувати.

Отож, формально, голова Волинської ОДА мав усі можливості заробити на усе майно і допомогти дітям на старті. Однак фактично кожен, напевно, знає про всі можливості, які мав у минулому директор ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Що ж, побачимо, наскільки ретельно в НАБУ будуть перевіряти інформацію та чи знайдуть вони факти порушення законодавства. Адже перевіряти є що. Тим більше, що деякі волинські службовці за весь час роботи в державних структурах з низькою заробітною платнею мають майно та великі суми коштів, які вони точно отримувати з інших джерел, і найчастіше – незаконних.

Аріна КРАПКА

Квартира Гунчика і його сина на Київському майдані
Квартира Гунчика і його сина на Київському майдані


син Гунчика (майно в Києві)
син Гунчика (майно в Києві)


машини сина Гунчика Ігоря
машини сина Гунчика Ігоря


Нежилі приміщення сина Гунчика Ігоря
Нежилі приміщення сина Гунчика Ігоря


Син Гунчика (земля в Києві)
Син Гунчика (земля в Києві)


Син Гунчика (майно в Києві)
Син Гунчика (майно в Києві)


Син Гунчика (майно в Києві)
Син Гунчика (майно в Києві)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все, что нажито непосильным трудом, всё пропало! ... Три магнитофона, три кинокамеры заграничных, три портсигара отечественных, куртка замшевая... три куртки! Оставь меня, старушка, я в печали!
Відповісти