Сім’я волинян із дитиною не може повернутися з Криму

Сім’я волинян із дитиною не може повернутися з Криму
Ковельчанин звернувся до суду із заявою про встановлення юридичного факту – народження свого онука на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

У заяві він вказує, що його донька, перебуваючи разом із чоловіком у Криму, в серпні 2016 року народила хлопчика в Нижньогірській районній лікарні. На підтвердження факту народження є медичне свідоцтво про народження від 3 жовтня, ‒ пише Kowel.com.ua http://kowel.com.ua/News/Article/7932

Чоловік звернувся до Ковельського міського відділу ДРАЦСу головного територіального управління юстиції у Волинській області, аби отримати свідоцтво про народження в Ковелі, де батьки немовляти зареєстровані та фактично проживають. Однак ковельчанин отримав відмову через те, що медична довідка, видана на тимчасово окупованій території АР Крим, є недійсною і не створює правових наслідків.

Дочка та зять чоловіка зараз знаходяться в Криму і не можуть повернутися до Ковеля, оскільки відсутнє свідоцтво про народження дитини, яке було б видане компетентним органом України, який, в свою чергу, відмовив у видачі такого свідоцтва. З цих підстав чоловік вимушений був звернувся до суду із заявою про встановлення факту народження дитини для подальшої реєстрації в органах РАЦСу.

Батьки немовляти письмово повідомили суд, що підтримують заявника і просять задовольнити його заяву. Представник управління юстиції у судове засідання не з’явився, але подав заяву, що не заперечує проти задоволення заяви у разі встановлення судом для того законних підстав.

Відповідно Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», Автономна Республіка Крим є тимчасово окупованою територією, яка є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.

Згідно з частиною 1 статті 257-1 Цивільного процесуального кодексу України, заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою, може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами такої території України незалежно від місця проживання заявника. Такі справи розглядаються невідкладно з моменту надходження до суду.

Отже, заяву Ковельський міськрайонний суд задовольнив повністю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Той факт, що суд задовольнив заяву, не підтверджує того, що ці люди, що поїхали відпочивати в Крим з вагітною на 9-му місяці, мають розум.
Відповісти
Останні новини
Сім’я волинян із дитиною не може повернутися з Криму
11 листопад, 2016, 09:30