Волиняни кидають пити з Нового року

Волиняни кидають пити з Нового року
Наступного дня після відзначення Нового року близько 20 лучан прийняли обітницю тверезості, вступивши до Товариства тверезості при Волинській єпархії УПЦ.

Про це інформує прес-служба єпархії.


Нові члени братства 2 січня зібралися на молитву у храмі святого великомученика Пантелеімона. Адже це день пам’яті їхнього небесного покровителя - святого праведного Іоана Кронштадтського.


Свято-Пантелеймонівський храм є традиційним місцем зібрання не лише братчиків, а й усіх страждучих недугом п’янства. Тут близько двох років кожної неділі служать акафіст перед іконою «Неупиваємая чаша», де родичі і самі залежні від «зеленого змія» отримують допомогу, розуміння та добре слово.

На саме свято братчики молилися із своїми наставниками, протоієреєм Олександром Білінським, та священиком Степаном Яремою. Саме під час особливого молебна тут прийняли обітницю тверезості 20 волинян.

Загалом братство нараховує 34 волинян, котрі відцурались від пагубної звички.

Довідка:

У листопаді 2009 року з ініціативи священика Степана Яреми та лікаря-невропатолога Ігоря Соломка було засноване братство тверезості.

Воно успішно веде свою діяльність на теренах Волині під благодатним, духовним керівництвом великого угодника Божого, святого праведного Іоана Кронштадтського.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приємно, що так званий лікар Ігор Соломко за багато років знайшов в собі сили, "висвятився" і одумався, що краще не пити. Лише не відомо, як надовго. Нехай би ще найняв хорошого ветеринарного лікаря, щоб той оглянув його печінку і сечовий міхур. А на рахунок заголовка цієї приємної новини, то в руського письменника Зощенка є хороші слова: "Бросил пить: час не пью, не пью два часа, приближается время обеда...".
Відповісти
А чого оглядати сечовий міхур? Що, протікає?
Відповісти
І попи кидають, ті що на фото? Нонсенс!
Відповісти
Останні новини
Волиняни кидають пити з Нового року
03 січень, 2012, 09:50