Суд змусив орендаря платити більше за землю

Суд змусив орендаря  платити більше за землю
Господарський суд Волинської області задоволив позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури про внесення змін до договору оренди 42 га земель, розташованих на території Старозагорівської сільської ради Локачинського району.

Договір оренди цієї земельної ділянки було укладено між райдержадміністрацією та одним із фермерських господарств району ще у 2007 році строком на 25 років, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Розмір орендної плати за користування цією землею становив 500 грн у рік за 1 га та тривалий час не переглядався, хоча, згідно з Податковим кодексом України, він повинен складати не менше 3 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки, тобто близько 47 тисяч гривень.

Неодноразові звернення відділу Держгеокадастру у Локачинському районі з пропозицією привести договір оренди землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати та врегулювати це питання у добровільному порядку орендар ігнорував.

Коли у справу втрутилась Володимир-Волинська місцева прокуратура суд прийняв рішення про внесення змін до договору оренди та збільшення річної плати за користування землею до розміру, передбаченого чиним законодавством.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.