У Луцьку безпритульні пси напали на жінку

У Луцьку безпритульні пси напали на жінку
Вечірньої пори в районі вулиці Стрілецької в Луцьку на жінку напала зграя собак.

Про це пише Район.Луцьк.

Постраждала Тетяна поверталася додому, а ззаду непомітно підбігли собаки і почали голосно гавкати.

«Я з собою мала пакет, почала ним їх відганяти. Поряд не було ніяких людей, щоб покликати на допомогу. Я стала кричати до собак і один підбіг ближче, схопив мене за ногу. Я замахнулася пакетом, тоді він відпустив і втік. Втекли і інші собаки. Почала дуже боліти нога. Дірки на джинсах не було, я думала що все обійшлося, але вдома виявила, що нога таки вкушена», – розповіла Тетяна.

У лікарні постраждалій розповіли, що вуличного собаку автоматично прирівнюють до скаженого, тому лучанка мусить колоти вакцину від сказу.

Натомість директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповіла, що у випадку покусу людини бродячими собаками варто звертатися до них, аби працівники притулку могли оперативно відреагувати і відловити агресивну тварину.

«Треба викликати співробітників «Ласки», щоб не колоти людині вакцину від сказу. Якщо стається покус, ми виїжджаємо відразу, забираємо цих тварин, які покусали людину, закриваємо на карантині на 14 днів. Якщо тварина жива – це означає, що в неї немає сказу, відповідно, людині не треба колоти вакцину», – зауважила Дана Новарчук.

За її словами, у місті обмежена кількість вакцин саме від сказу, тому якщо можна уникнути цього процесу, краще все ж таки викликати працівників притулку на місце події і відловити тварину, щоб у подальшому поспостерігати за нею.

«Після 14 днів, якщо тварина жива, ми видаємо довідку, що вона здорова. У випадку смерті – веземо на розтин. Якщо підозра на сказ підтверджується, звичайно, постраждалій людині вводять вакцину», – розповіла директор притулку.

Згодом, район, де відловили хвору тварину – оголошують зоною карантину. Це означає, що у межах п’яти кілометрів кожній тварині вводять вакцини від сказу, а жителів повідомляють, аби вони обминали цю територію і не гуляли там із домашніми тваринами. Також обов’язкова повторна вакцинація всіх домашніх улюбленців.

Коментуючи випадок Тетяни, Дана Новарчук зазначила, що вуличні собаки можуть нападати з різних причин. Тварина могла охороняти свою територію або бути з власником, наприклад людиною без місця проживання, і захищати його. Собаку міг налякати або роздратувати навіть сторонній запах.

«Є тихий сказ, коли паралізує певний орган чи кінцівку, тоді тварина поводить себе спокійно. А коли хвороба проявляє себе агресивно, то тварина кидається на все, що рухається, і наносить дуже серйозні тілесні ушкодження, не зупиняючись», – розповіла Новарчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пси, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякуємо,майже втішили.Ви половіть тих бродячих собак і тримайте їх де хочете і робіть з ними що хочете,аби їх на вулицях не було.
Відповісти
А може краще їх відстріляти раз і назавжди? А то розвели псарню по всьому місту, а Ласка ні фіга не робить, бо Газель заправити нема чим...
Відповісти
"Собаку міг налякати або роздратувати навіть сторонній запах." Не убедительно Дана, не убедительно. Скажіть це саме своїм родичам або дітям, коли їх покусають собаки.
Відповісти
Щоранку прохожу повз колишкю зупинку навпроти там таму.і вже більше 5 років там бродячі собаки живуть. Зграя з 6-8собак. А як якась сучка гуляє то кількість може збільшитись вдвічі.і собаки зазвичай не маленького зросту.Неодноразово була свідком як собаки кидаються на людей. Ви ніколи не бачили там собак? Чи до вас ніколи не надходили скарги?чи ви чекаєте, коли когось покусають?!
Відповісти
Не розумію роботи цього КП "Ласка", собак по місті повно бродячих, повно!!!Ловіть їх, а далі робіть з ними що хочете, а тих хто буде писати що їх їм шкода, то купіть в селі хату і живіть там з ними, доглядайте.З дитиною страшно по вулиці йти.І представляю як жінка яку вкусила собака шукає ваш номер, щоб ви їх МОЖЛИВО зловили, брєд.Кожна нормальна людина, буде йти в лікарню.Всі памятають як рік тому в Ківерцях дитина померла від сказу, яку в садку вкусила собака,і що ніхто НЕПОКАРАНИЙ.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку безпритульні пси напали на жінку
11 листопад, 2016, 20:19