Зробити ремонт у квартирі стане дорожче, - експерти

Зробити ремонт у квартирі стане дорожче, - експерти
Труби, металопластикові вікна й інші будматеріали значно подорожчають якщо в Україні запровадять мито на полівінілхлорид суспензійний (ПВХ).

Про це 8 жовтня повідомила ТСН.

Якщо у результаті антидемпінгового розслідування Міжвідомчої комісія з міжнародної торгівлі щодо імпорту зі США в Україну ПВХ буде запроваджене мито на нього у розмірі 6,5%, то труби, металопластикові вікна й інші будматеріали значно подорожчають.

В Міжвідомчу комісію поскаржився вітчизняний виробник ПВХ - компанія «Карпатнафтохім», яка повідомила, що в Україні цей матеріал зі США продавався за ціною нижчою, ніж на американському ринку (період дослідження - з III кварталу 2011 по II квартал 2012 року.

У результаті імпорт цієї продукції з США виріс на 93,1%, а частка американських виробників на українському ринку зросла в 2,3 рази. Продажі «Карпатнафтохіму» за цей час скоротилися на 38,4%. У компанії розраховують, що імпорт ПВХ зі США буде обкладатися митом у розмірі 6,5%.

«В іншому випадку наша продукція є неконкурентоспроможною», - заявили в прес-службі компанії, яка наразі є єдиним в Україні виробником ПВХ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Skype атакував новий вірус
08 жовтень, 2012, 10:12
Зробити ремонт у квартирі стане дорожче, - експерти
08 жовтень, 2012, 09:50