У Ковелі учасники АТО презентують свої картини

У Ковелі учасники АТО презентують свої картини
У виставковій залі культурно-просвітницького центру відбулось відкриття унікальної експозиції - свої роботи представили автори, які не мають спеціальної художньої освіти, але у них є внутрішня потреба творити - це учасники антитерористичнолї операції.

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Два роки тому для підтримки та психологічної реабілітації хлопців було створено проект "Зігрій душу". В його основі – оздоровлення і відпочинок учасників АТО на базі санаторіїв та психологічна допомога за посередництвом мистецьких технік.

За час непростої, інтенсивної та креативної роботи команди спеціалістів, програму пройшли понад 350 бійців. На заняттях терапії мистецтвом хлопці створили сотні картин.

З ініціативи волонтерів протягом 2015-2016 року виставки цих робіт відбувались в різних містах України, а токож за кордоном - у Бельгії, Польщі, Італії, Ізраїлі, Великій Британії. Як зазначає керівник проекту, волонтер Анна Лисакова, вернісажі мали неабиякий успіх.

А сьогодні ці картини можуть оглянути ковельчани. Вони допоможуть краще зрозуміти, що пережили люди, які побували на війні, відчути їх настрій, емоційний стан.

На урочистому відкритті до присутніх звернувся учасник бойових дій на сході, учасник проекту Сергій Парвасюк: "Саме завдяки вам - звичайним, небайдужим дівчатам та хлопцям багато учасників АТО, незважаючи на пройдене, знайшли в собі сили розпочати нову сторінку у житті".

Слова шани та вдячності авторам творів висловила і секретар міської ради Віра Федосюк. Вона зазначила, що психологічна підтримка та соціальна адаптація для тих, хто повертається до мирного життя, має вагоме значення. А картини передають настрій внутрішній світ хлопців. Можливо вони не досконалі художньо, але дуже щирі та відверті.

Віра Іванівна подякувала авторам проекту за те, що представили свої роботи у Ковелі та побажала творчих успіхів та натхнення.

Загалом у виставковій залі експонується 66 картин. Більшість з них не мають навіть натяку на війну. Хлопці кажуть, що їм навпаки хочеться відтворити більше радості. А темно-сірі сторінки минулого, з якими асоціюються події на сході України, замінити яскравими фарбами.

Представлена експозиція викликає цілий спектр емоцій, але серед них немає місця байдужості.

Дехто з учасників реабілітації продовжує творчу працю і після завершення проекту. Адже мистецтво захоплює, дозволяє поринути в інший світ, допомагає відволіктися від важких внутрішніх переживань.

Впродовж місяця виставка діятиме в культурно-просвітницькому центрі.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі учасники АТО презентують свої картини
12 листопад, 2016, 13:12