На Волині борються з «чорною зарплатою»

На Волині борються з «чорною зарплатою»
Сьогодні легалізація заробітної плати є одним із пріоритетних завдань, як на державному, так, і на місцевому рівнях. Адже через тіньовий ринок зайнятості місто втрачає тисячі гривень несплачених податків А це - кошти для ремонту та утримання доріг, соціальних установ, шкіл, дитячих садків, лікарні та надання широкого спектру послуг, якими користуються ковельчани.

Йдеться на сайті Ковельської міської ради.

На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам чинного законодавства. Хоча більшість роботодавців, усвідомлюючи важливість цього питання, почали працювати у законному полі, але є й ті, які намагаються отримати більший прибуток, використовуючи найману працю без належного оформлення трудових відносин.

Для подолання такого негативного явища як “тіньова зайнятість” та виплата заробітної плати “в конвертах”, міською робочою групою з легалізації тіньових доходів щотижнево здійснюються перевірки.

Впродовж вересня-жовтня здійснено обстеження 128 суб´єктів господарювання. З них — у тридцяти виявлено неоформлених працівників. У результаті проведено реєстрацію 22 трудових договорів на загальну суму 31,9 тисяч гривень на місяць, а інформацію щодо восьми господарюючих суб´єктів, що не привели свою діяльність до вимог чинного законодавства, передано до інспекції Держпраці у Волинській області та Ковельської ОДПІ ГУДФС у Волинській області.

Шановні працедавці! Вкотре звертаємо Вашу увагу на те, що прихована зайнятість та використання нелегальної робочої сили є порушенням законодавства, що тягне за собою, відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України, штрафні санкції у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника, до якого скоєно порушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так всі колишні пркурори і менти мають фірми і платять людям в конвертах, це раз, а по друге самі податковці на цьому заробляють !
Відповісти
а з офшорами не хочуть боротись ?
Відповісти
так вроді діє заборона уряду перевіряти малий бізнес до кінія 2017 року
Відповісти
Виникає запитання, а хто ж пояснить, що таке "обстеження" яке проводиться місцева влада, на підставі якого нормативного акту воно проводиться. І чи має взагалі місцева влада проводити будь які обстеження?
Відповісти
Останні новини
На Волині борються з «чорною зарплатою»
12 листопад, 2016, 14:56