У Генпрокуратурі кажуть, що контролюють слідство в справі зловживань на шахті №10

У Генпрокуратурі кажуть, що контролюють слідство в справі зловживань на шахті №10
Народному депутату Ігорю Гузю надійшла відповідь на депутатський запит Генеральному прокурору Юрію Луценку щодо взяття на контроль розслідування факту можливих протиправних дій при державних закупівель обладнання для будівництва 10-ї шахти у Нововолинську.

У відповіді зазначається, що ГУНП у Волинській області розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України за фактом зловживання службовими особами ДП “Дирекція по будівництву об’єктів” службовим становищем, які діючи в інтересах третіх осіб, розробили документацію конкурсних торгів для придбання гірничого обладнання, яке не відповідає вимогам Проекту будівництва шахти №10 “Нововолинська” ДП “Волиньвугілля”, що спричинило тяжкі наслідки, - пише БУГ.

Разом з тим слідчим управлінням ГУНП у Дніпропетровській області розслідується кримінальне провадження за ч.2 ст.366 КК України за фактом надання службовими особами ПрАТ “Макіївський завод “Лазер” для участі у конкурсних торгах із придбання машин й устаткування для гірничих робіт на ДП “Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська” завідомо недостовірних відомостей про відсутність заборгованості зі сплати обов’язкових платежів, чим державі спричинено тяжкі наслідки.

“Макіївський завод “Лазер” займається розробкою і виготовленням конвейєрного обладнання, знаходиться в Донецькій області у місті Макіївка смт. Свердлове. Генеральний директор – Козлов Олександр Володимирович.

Нагадуємо, що у вересні цього року Ігор Гузь надіслав депутатський запит Генеральному прокурору України Юрію Луценку щодо взяття на контроль розслідування факту можливих протиправних дій при виконанні угоди в рамках державних закупівель обладнання для будівництва 10-ї шахти у Нововолинську.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Генпрокуратурі кажуть, що контролюють слідство в справі зловживань на шахті №10
13 листопад, 2016, 07:21