У Гунчика переконують, що на Волині до грипу готові

У Гунчика переконують, що на Волині до грипу готові
В жодному зі районів Волині не перевищений епідпоріг, проте потрібно активізувати пропаганду серед населення щодо вакцинації, - переконані у Волинській ОДА.

За словами начальника управління охорони Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, нині в області не перевищений епідпоріг, а до боротьби із грипом загалом готові. Тим не менш, він закликає звернути особливу увагу на оновлення дихальної реанімаційної апаратури.

А голова ОДА Володимир Гунчик дав доручення Ващенюку посилити пропаганду щепленя від грипу, бо у за минулий сезон прищепилися тільки 2260 людей із потенційних півмільйона. Також він закликав не створювати зайвий ажіотаж, бо це може бути на руку тільки фармацевтичним компаніям.

Мовляв, кілька місіяців тому у ЗМІ активно писали про прийдешню сувору зиму, щоб люди купували більше палива, хоча зараз синоптики повідомляють, що зима буде тепліша, ніж в минулі роки. Схожі спекуляці можуть бути і щодо грипу, - вважає Гунчик.

Також він закликав на колегію управління охорони здоров'я запросити ЗМІ та громадськість, а також тих, хто критикує стан підготовки до епідсезону. Таким чином він натякнув на висловлювання у Facebook головного пульмонолога Волині Олега Яковенка.

Олег Яковенко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Волинь не готова до грипу. На Волині досі нема ні вакцини від грипу, ні основного противірусного препарату «Озельтамивіру», ні експрес-тестів, ‒ стверджував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хіба можна вакцинуватись у грипозний період? Треба ж час для вироблення імунітету!!!
Відповісти
Останні новини
У Гунчика переконують, що на Волині до грипу готові
14 листопад, 2016, 10:12