Розповіли, що чекає лучан на фестивалі документального кіно

Розповіли, що чекає лучан на фестивалі документального кіно
Координатор проведення фестивалю «Docudays UA» Богдана Стельмах розповіла про його тематику у 2016-у році.

Про це йдеться і її інтервю для ВолиньPost.

«Загалом ключова тема цьогорічного фестивалю – «Крізь ілюзії». Вона поєднує дуже багато аспектів. Ми позбуваємося ілюзій щодо себе, бо Євромайдан показав, наскільки ми можемо дружно, злагоджено працювати. Ми позбуваємося стереотипів щодо «братніх народів», бо один уже показав своє справжнє обличчя. Більше того, світ позбувається певних ілюзій щодо України. І це дуже добре. Хоч ми економічно залишаємося країною «третього світу» і серед лідерів за ознаками корупції, проте у сфері активності громадянського суспільства ми показали світу зовсім іншу якість.

Ми продовжуємо тематичну лінію Євромайдану і фільмами циклу «Енциклопедія Майдану» відкриваємо фестиваль. Окрім того, плануємо цікаві й актуальні заходи. Сподіваємося, що зможемо представити лучанам мистецький проект «По живому», який об’єднав художниць, поетів і поеток із тепер уже окупованих територій. Проживаючи в різних куточках України, вони згуртувалися, щоб донести, наскільки болить їм втрата малої батьківщин і наскільки важливо нам усім зрозуміти, що ми єдині», - розповідає Богдана Стельмах.



«Цьогоріч у нас є дуже хороший фільм наших українських режисерок. Одна із них – і героїня цього фільму. Називається «Аліса в країні війни». Це історія про людину, яка опинилася перед життєвим вибором: виїхати в іншу країну й будувати спокійне життя з коханим, чи далі боротися за свою країну. Аліса обрала війну і продовжувала таким чином реалізовувати свою місію. Я думаю, що цей фільм приверне увагу багатьох, тим паче, що і режисерка Любов Дуракова, і героїня Аліса Коваленко радо зголосилися приїхати в Луцьк», - додає вона.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, що чекає лучан на фестивалі документального кіно
14 листопад, 2016, 21:49