Назвали «хвороби» волинської журналістики

Назвали «хвороби» волинської журналістики
Регіональний координатор Інституту масової інформації на Волині Богдана Стельмах розповіла про найпопулярніші приклади порушення журналістських стандартів.

Про це йдеться у її інтерв'ю для ВолиньPost.

«Насправді нам на Волині бракує хорошої аналітики. Я розумію, що в нинішньому ритмі інформації аналітика, можливо, не настільки читабельна, тому інтернет-видання до неї майже не звертаються. Вона потребує багато часу. Але цей продукт для багатьох потрібен: шалений потік інформації викликає «кашу» в голові, тому дуже цінно, коли є людина, здатна цю «кашу» впорядкувати», - вважає Стельмах.

Також одна із найважливіших проблем, за її словами, робота медіа в ролі піар-інструменту: «Прикро, що у багатьох інтернет-виданнях, особливо в передвиборчий період, можна знайти незбалансовані матеріали. Часто видання подають передруки повідомлень прес-служб – просто «Ctrl+C» - «Ctrl+V». Можливо це пов'язано із браком часу чи людських ресурсів. Але можна ж хоч трохи опрацювати матеріал».

«У передвиборчий період одні й ті ж публікації з’являються в багатьох медіа. Добре, якщо вони позначені як реклама, але це буває вкрай рідко: зазвичай вони заховані під актуальні теми, теми дня, експертні думки тощо. Так виникає ще одна важлива проблема – медійне «джинсування», особливо політичне», - розповідає Богдана Стельмах.

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю ПОВНІСТЮ

«А якщо говорити про медіа-середовище загалом, то журналістам бракує солідарності», - підсумовує вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Волинських журналістів таж хвороба, що і у більшості журналістів України: продажність і готовність за зарплату написати будь яку маячню, яку замовить власник медіаресурсу.
Відповісти
Останні новини
Назвали «хвороби» волинської журналістики
14 листопад, 2016, 19:05